UFC

(VIDEO) Ovom pobjedom osigurao je status izazivača: Prisjetite se Prochazkinog brutalnog lakta iz okreta

Prochazka vs. Reyes

 Screenshot (youtube, Ufc)
Češki poluteškaš na nevjerojatan način savladao je Dominicka Reyesa u petom mjesecu prošle godine

Već u svom prvom UFC nastupu, sredinom 2020. godine, Jiri Prochazka pridobio je veliku pažnju UFC fanova. Volkan Oezdemir nije lak protivnik za debi, ali Prochazka je došao u promociju s pregršt iskustva.

Početkom druge runde brutalno je nokautirao Oezdemira i dokazao je kako nema smisla uparivati ga s borcima koji ne pripadaju samom vrhu. Čeh je opasan borac i tu nema apsolutno nikakve dileme.

Svjesni toga bili su i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ koji su mu u drugom nastupu za promociju dodijelili Dominicka Reyesa za protivnika. Reyes je bio u nizu od dva uzastopna poraza, ali gubio je u mečevima za titulu protiv Jona Jonesa i Jana Blachowicza. Uzevši u obzir da mnogi smatraju kako je zaslužio pobijediti Jonesa, jasno je o kakvom se borcu radi.

Reyes je u meč protiv Prochazke ušao kao trećerangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije, ali Prochazka je došao do još jedne pobjede nokautom u drugoj rundi. Ovaj put još je spektakularniji bio sjajni Čeh.

Laktom iz okreta Prochazka je uspavao Reyesa i oduševio sve prisutne. Te dvije pobjede donijele su mu poziciju izazivača za titulu, a 11. lipnja (šesti mjesec) čeka ga borba za pojas koji je trenutno u vlasništvu Glovera Teixeire.

Ususret toj borbi koja uskoro dolazi, UFC nas je počastio snimkom Prochazkine pobjede nad Reyesom. Agresivni pristup Jirija Prochazke kao i spektakularnu završnicu, uvijek se isplati pogledati, pa stoga nemojte preskočiti video koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
04. svibanj 2024 02:40