UFC

Jiri Prochazka o učestalim USADA-inim testiranjima: ‘Ako je to cijena da budem prvak, platit ću‘

Jiri Prochazka

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Rekao da su ponekad i dosadni, ali nije imao odgovor zbog čega ga toliko testiraju

Prvak poluteške kategorije Jiri Prochazka ove je godine najtestiraniji borac od strane USADA-e, a s brojkom od 59 puta daleko odskače od ostalih boraca na UFC-ovom rosteru. Inače, USADA prakticira tako česta testiranja kada im je neki borac sumnjiv ili ako je u nekom od testova pokazao neke abnormalnosti.

Iako se ne zna zbog čega USADA toliko testira Prochazku, jedino što je tu bitno jest da on testove prolazi bez problema. Nikad ga se, barem u javnosti, nije povezivalo s nikakvim doping skandalima iako sigurno postoji opravdan razlog za 59 testova u jednoj godini.

No, izgleda da Jiria to ne dira previše nego cijelu priču jednostavno to prihvaća kao svoju obavezu zbog prestižnog pojasa kojeg je od ove godine vlasnik.

‘‘Dnevno. Dolaze na dnevnoj bazi, a ponekad su i dosadni. Ponekad sam umoran od toga, budim se u pet ujutro i pomislim si da će sada doći. Doći će danas. Ali, ako je to cijena koju moram plaćati zato što sam prvak, platit ću je‘‘, kratko je rekao Prochazka.

Naravno, nisu propustili priliku upitati Jiria osobno zbog čega ga toliko testiraju, ali ni on nija dao neki konkretan odgovor:

‘‘Pričali smo o tome, moj menadžment je razgovarao sa USADA-om zašto to rade, i u pitanju je zakon. Oni to mogu raditi, stoga me i testiraju. Ja sam u redu s tim, nije mi to bitno‘‘, odgovorio je.

Vjerojatno samo iz USADA-e znaju zbog čega toliko testiraju prvaka, a nadamo se da neće biti problema do dvanaestog mjeseca kada će raditi revanš protiv Teixeire i po prvi puta braniti pojas.

Linker
23. travanj 2024 19:07