UFC

Jiri Prochazka oduševio porukom podrške za Jamahala Hilla: ‘Tako mi je žao, radovao sam se našem meču‘

Jiri Prochazka

 Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Češki borac razumije kroz što trenutno prolazi Jamahal Hill

Drugi put u manje od godinu dana, UFC-ova poluteška kategorija ostala je bez prvaka. Jiri Prochazka u 11. mjesecu prošle godine odlučio je napustiti tron kategorije zbog teške ozljede ramena koja ga je trebala udaljiti iz kaveza na dulje vrijeme.

Sjajni češki ratnik nije htio biti prvak koji usporava tijek zbivanja pri vrhu kategorije i jednostavno se povukao s trona. Prochazka je tada poručio kako će napasti pojas čim se oporavi od ozljede, ali njegov povratak u kavez još uvijek čekamo. Očekivalo se da će se Prochazka boriti s Jamahalom Hillom, borcem koji je u prvom mjesecu ove godine postao novim prvakom UFC-ove poluteške kategorije. Međutim, Hill je jučer učinio potez sličan Prochazkinom.

Jamahal je pretrpio puknuće ahilove tetive i dulje vrijeme će izbivati iz kaveza. Već je prošlo gotovo pola godine otkako je osvojio titulu i baš kao što Prochazka nije htio kočiti kategoriju, tako niti Hill nije htio raditi iste probleme. Jamahal je jučer obznanio kako napušta pojas prvaka i posvećuje se oporavku od ozljede. Tako je UFC-ova poluteška kategorija ponovno ostala bez prvaka, a Hill se ozlijedio na pomalo bizaran način.

Američki borac rekreativno je igrao košarku s nekoliko UFC-ovih boraca uoči UFC 290 eventa u Las Vegasu. Upravo igrajući košarku, Hill je ozlijedio ahilovu tetivu i čeka ga dug oporavak.

‘‘Nažalost, pretrpio sam ozljedu. Dogodila se ruptura ahilove tetive, a radi se o teškoj ozljedi koja iziskuje operaciju i neko vrijeme bit ću izvan pogona. Također, ranije ove godine dobio sam priliku na temelju tuđe nesreće. Jiri Prochazka bio je prvak, pretrpio je ozljedu, a zatim je ostavio pojas kako ne bi zadržavao kategoriju. Htio je da kategorija ide prema naprijed i da bude zabavno. Ja ću učiniti isto što je i on učinio.‘‘, poručio je Hill.

Kao i Prochazka, Hill je također osvojio fanove svojim potezom, a priskrbio si je poštovanje i samog Prochazke. Češki borac oglasio se putem Twittera i uputio je Hillu lijepu poruku podrške.

‘‘Jamahal Hill, čovječe, tako mi je žao. Radovao sam se našoj borbi. Cijenim tvoje napuštanje titule. Samo osoba koja je iskusila nešto ovakvo može cijeniti takav potez. Tko je sljedeći? Pobjednik meča između Blachowicza i Pereire ili?‘‘, napisao je Prochazka.

Jiri se očito nada skorašnjem povratku u kavez i borbi za titulu. Adekvatnog protivnika vidi u pobjedniku meča između Jana Blachowicza i Alexa Pereire, a taj meč na rasporedu je 29. srpnja (sedmi mjesec). Naravno, tu je i Magomed Ankalaev kao dobra opcija, a nije isključeno da UFC odredi meč između Blachowicza i Pereira borbom za novog prvaka, a potom bi se Prochazka borio s novim prvakom. Preostaje nam vidjeti.

Inače, Jamahal Hill brzo je zaprimio poruku Jirija Prochazke i javno se odlučio zahvaliti bivšem prvaku i borcu s kojim se ipak neko vrijeme neće boriti.

‘‘Hvala prvače! Mi ćemo zasigurno ‘otplesati naš ples‘! U međuvremenu se pobrini za situaciju, a ja jedva čekam vidjeti te na suprotnoj strani oktogona.‘‘, odgovor je Hilla.

Situacija pri vrhu poluteške kategorije očito se ponovno zakomplicirala. Tron je upražnjen, Prochazka se uskoro vraća, a tu su Blachowicz, Pereira i Ankalaev. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti skorašnji povratak Aleksandra Rakića, ali austrijsko-srpski borac sigurno će morati upisati barem jednu pobjedu prije eventualnog napada na titulu. Šteta što se prošle godine teško ozlijedio u meču protiv Jana Blachowicza, jer vjerujemo da bi u ovom metežu već dobio priliku napasti titulu.

Linker
07. svibanj 2024 12:14