UFC

Jiri Prochazka: ‘Sam sam kriv za ozljedu, a tip koji mi je namještao rame je iz tima Ankalaev‘

Jiří Procházka

 line: Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Jiri je priznao da je sam kriv i da nije trebao nikome dopuštati da mu dira ozlijeđeno rame

Veliki peh doživio je Jiri Prochazka u finalnom dijelu kampa za borbu protiv Glovera Teixeire, a trebala mu je to ujedno biti i prva obrana titule koju je osvojio sredinom ove godine. Na jednom od treninga mu je rame iskočilo iz čašice te je Jiri dopustio nekome iz dvorane da mu ga namješta što ga je koštalo godine dana van kaveza.

Bila je to velika pogreška sada već bivšeg prvaka koji je zbog težine situacije bio prisiljen odreći se pojasa kako ne bi zadržavao kategoriju. Sinoć je gostovao u ‘‘The MMA Houru‘‘ gdje je govorio o toj situaciji.

‘‘Ovo je vrlo teška stvar za mene i ne želim toliko razgovarati o tome. Nakon razgovora sa UFC-om i njihovih uputa morao sam pustiti da idu dalje, što poštujem. Ja želim ostati prvak, nije bitno što sam ozlijeđen. Ali ovo je bilo najbolje za polutešku kategoriju, a kad budem u punoj snazi, vratit ću titulu.‘‘, rekao je Jiri.

‘‘Sve je bilo lagano, nitko nije učinio ništa krivo. Ja sam taj koji je napravio pogrešku. Dopustio sam tipu da mi uzme leđa, a ‘suplexom‘ me je bacio točno na to rame. Rame je iskočilo, a jedan tip, Rus iz Ankalaevog tima je pokušao namjestiti rame. Nakon toga smo morali u bolnicu.‘‘, dodao je.

Teško se oteti dojmu koliko je situacija ironična s obzirom da je upravo Ankalaev taj s kojim su ga zamijenili u borbi za titulu. Nadamo se samo kako će se Jiri uspješno oporaviti i što prije se vratiti da pokuša vratiti pojas kojeg je napustio.

Linker
11. travanj 2024 00:53