UFC

Nakon sedam godina Tony Ferguson više nije rangiran borac: Sa ljestvice ga istisnuo Drew Dober

 Tony Ferguson 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Početkom 2015. došao je na rang ljestvicu čiji je član bio do jučer

Legendarni Tony Ferguson od jučer više nije rangiran borac, a na posljednjem ga je mjestu zamijenio Drew Dober koji je prošle subote nokautirao Bobbyja Greena i ušao u svijet rangiranih boraca. Prvi je ovo put nakon više od sedam godina da Tonyja nema na službenoj rang ljestvici lake kategorije, točnije od početka 2015. godine.

Pet poraza u nizu realnost je ‘‘El Cucuyja‘‘, a porazili su ga redom: Gaethje, Oliveira, Dariush, Chandler, te posljednji Nate Diaz. Očigledno je da su najbolje godine i za njega te su mnogi priželjkivali da se umirovi pogotovo nakon onog teškog nokauta od Michaela Chandlera, no izgleda da Ferguson još ima vatre u sebi.

Tony je rangiran borac postao 28.2.2015. godine kada je svladao Gleisona Tibaua. Sedam pobjeda za redom skupio je od te borbe do prvog poraza, a 2017. godine je postao i privremeni prvak lake kategorije pobijedivši Kevina Leeja. Ukupno gledajući imao je niz od 12 pobjeda koji je započeo 2013., a završio protiv Gaethjea 2020. godine.

Nakon poraza od Gaethjea, počeo je strmoglavi pad Fergusona te je trenutno u lošem nizu od pet uzastopnih poraza. Fergusona su svojevremeno smatrali najvećom prijetnjom za Khabiba Nurmagomedova koji je tada bio na vrhu, no ta se borba nakon dosta odgađanja nikad nije dogodila.

Hoće li se Tony nakon ovoga definitivno umiroviti, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
26. travanj 2024 17:47