UFC

Jiri Prochazka sve je ozbiljniji oko prelaska u srednju kategoriju: ‘Počistit ću ju i uzeti pojas, a onda se vratiti u polutešku‘

 Jiri Prochazka 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prochazka je zasigurno ime koje bi bilo ogromno pojačanje za srednju kategoriju, a ukoliko nema fizičkih prepreka da to i učini, svakako se veselimo nastavku ove priče

Dobio je bivši UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, Jiri Prochazka, novu priliku da se okiti UFC-ovim pojasom. Međutim, Alex Pereira ga je riješio lakše od očekivanog te ga nokautirao u drugoj rundi borbe, nakon čega je Jiri obnovio priče o svom možebitnom prelasku u kategoriju ispod.

Nekoliko puta je već Jiri najavljivao da će otići u srednju kategoriju jer, kako tvrdi, ima mogućnost skinuti na 84 kilograma. Sada kada je ponovno poražen u borbi za titulu, rekao je da bi mogao ‘‘počistiti‘‘ srednju kategoriju i tamo uzeti titulu:

‘‘Počistit ću sve stvari tamo i uzeti pojas. Ali, također se osjećam snažno i dobro u poluteškoj kategoriji, čak iako su ovdje svi tipovi teži od mene, gotovo svaki od njih. Tako da moram reći da nemam problem fizički i po pitanju snage, ali želim ih sve počistiti i u srednjoj kategoriji‘‘, rekao je Jiri na svom YouTube kanalu.

‘‘Svakako bi bilo veliki izazov za mene otići i po pojas u srednju kategoriju. Nakon toga bih se vratio ovdje u polutešku. No, pustit ću da sve teče svojim tokom i vidjeti kako će se sve eventualno odviti. Još uvijek nisam razgovarao o tome sa svojim menadžerima ni sa bilo kim drugim‘‘, pojasnio je.

Je li ovo potez na koji će se bivši prvak odlučiti, saznat ćemo u budućnosti. Prochazka je zasigurno ime koje bi bilo ogromno pojačanje za srednju kategoriju, a ukoliko nema fizičkih prepreka da to i učini, svakako se veselimo nastavku ove priče.

Linker
05. rujan 2024 10:28