UFC

Ronda Rousey šokirala priznanjem: ‘Neurološki nisam sposobna više se natjecati, to je glavni razlog mog odlaska‘

Holly Holm vs. Ronda Rousey 

 PAUL CROCK/AFP/Profimedia
Očigledno je šteta koju je primila u borbama i van njih glavni razlog zašto ju više nikada nećemo gledati, iako nije imala ni punih 30 godina kada je odlučila da više ne može primati udarce u glavu

2016. godine, dakle prije točno osam godina, Ronda Rousey završila je svoju profesionalnu MMA karijeru. Nakon toga se posvetila profesionalnom hrvanju, no nije rijedak slučaj da se svako malo pojavi neki novi trač o njenom povratku u UFC. Do sada je Ronda svaki put demantirala tračeve, ali bez pretjeranog objašnjavanja.

Međutim, ovoga puta to nije slučaj. Ronda je neki dan gostovala u Insight podcastu, u kojemu je govorila upravo o tim tračevima o njenom povratku. Međutim, otkrila je i glavni razlog zbog kojeg se ne može vratiti, a to su neurološki problemi:

‘‘Svakih nekoliko godina izađe neki trač o mom povratku. Nije loš osjećaj kada nedostajete ljudima, mislim. Ali, to se nikada neće dogoditi. Nisam u dovoljno dobrom neurološkom stanju da se natječem na visokom nivou. Jednostavno nisam. Jednostavno dođete do toga da se neurološke ozljede akumuliraju tokom vremena. To ne zacjeljuje‘‘, rekla je Ronda.

‘‘Kada sam došla u MMA, već sam od prije imala nekoliko potresa mozga nakon kojih sam nastavljala trenirati. Cijelo desetljeće češće imam simptome, nego što ih nemam. Kad sam krenula s MMA-om, nisam smjela raditi greške. Onda sam se našla u trenutku kada sam se borila češće nego itko, ali van kaveza imam i druge odgovornosti‘‘, pojasnila je.

Ronda je u svojoj karijeri nokautom izgubila dvaput, i to od Holly Holm i Amande Nunes. Očigledno je šteta koju je primila u borbama i van njih glavni razlog zašto ju više nikada nećemo gledati, iako nije imala ni punih 30 godina kada je odlučila da više ne može primati udarce u glavu.

Linker
05. rujan 2024 10:28