UFC

Joanna iznenadila odgovorom na pitanje tko ju je najjače udario, to nije Weili niti Rose

Joanna Jedrzejczyk i Valerie Letourneau

 PAUL CROCK/AFP/Profimedia
Poljakinja se borila protiv svih najboljih borkinja UFC-ove slamka kategorije

Da istu završi ovog trenutka, Joanna Jedrzejczyk mogla bi biti više nego zadovoljna svojom borilačkom karijerom. Borila se protiv svih borkinja koje u UFC-ovoj slamka kategoriji nešto znače te je većinu njih savladala. Druga je UFC prvakinja te kategorije u povijesti te jedina borkinja koja je titulu uspjela više od jednom obraniti. Zapravo, njoj je to uspjelo pet puta, prije nego ju je zaustavila Rose Namajunas.

Kao takva apsolutno ima sve reference za uspoređivati druge borkinje kategorije, što je zapravo zatražena tijekom svog gostovanja u Punchin' In podcastu American Top Teama. Upitana je tko jače udara, Rose Namajunas ili Weili Zhang. Osim što je odgovorila na to pitanje, Joanna je odlučila nešto pridodati.

"Rekla bih da je to Rose. U našoj drugoj borbi me je pogađala poprilično jako. No, znate li tko udara najjače? Valerie Letourneau! Ona je najjača udaračica s kojom sam se borila. Valerie pa Rose. Što se tiče Rose, većinom se pričalo o njenom grapplingu, no njene udaračke vještine su na najvišem nivou. Jako je precizna, odličnog tajminga i vrlo je snažna. Weili mi nije ostavila takav dojam, kao niti Jessica Andrade, one samo izgledaju snažne", rekla je Joanna.

Borba protiv Letourneau bila je njena druga obrana titule prvakinje. Kanađanku je savladala jednoglasnom odlukom sudaca u studenom 2015. godine, u sunaslovnoj borbi UFC 193 priredbe. Razlog zašto je ta borba mnogima ostala u sjeni je činjenica da se nalazila na priredbi koju svi pamte po jednom od najvećih šokova unutar Octagona, nokaut pobjedi Holly Holm nad Rondom Rousey.

Joanna je izvan akcije od ožujka 2020. godine, kad je poražena podijeljenom sudačkom odlukom u sjajnoj borbi za titulu protiv Weili Zhang. Jedno vrijeme je govorila kako ju samo borba za titulu može vratiti u Octagon, no to se s vremenom promijenilo. Najvažnije joj je boriti se.

"Krajem godine rekla sam UFC-u da se želim vratiti u ožujku. Rekla sam im da ću biti u Americi u dvorani, ali da mi treba neko vrijeme s timom i trenerima. Ne mogu prigovarati, sve djevojke od prvog do desetog mjesta su zauzete. To da se toliko dugo ne borim bila je moja odluka, a sad treniram i čekam. Dobit ću veliku borbu, to će se dogoditi", objasnila je svoj trenutni status.

Možda je ipak malo pretjerala s izjavom da su sve djevojke zauzete. Borba za titulu još uvijek nije ugovorena, a čak i ako računamo da će to biti Namajunas protiv Esparze, borbu nema niti Zhang, protiv koje bi revanš svi voljeli vidjeti. Slobodna je i šesta Nina Nunes, ali ona je donedavna Joannina timska kolegica. U svakom slučaju, borba se može naći, a mi se nadamo da ćemo Poljakinju uskoro ponovno vidjeti u Octagonu.

Linker
27. travanj 2024 04:59