UFC

Poznati sudionici Ultimate Fightera, među teškašima Delijin ‘poznanik‘, Usmanov brat i 43-godišnjak

Mohammed Usman

 Screenshot (youtube)
Muška teška kategorije i ženska muha kategorije bit će zastupljene u 30. sezoni Ultimate Fightera

Nakon što je potvrđeno kako će Julianna Pena i Amanda Nunes preuzeti uloge trenerica u 30. sezone showa The Ultimate Fighter, saznali smo i tko će se putem showa boriti za UFC ugovor. Ponovno će se u turniru naći dvije kategorije, ovog puta potpuno suprotne po više kriterija. Pratit ćemo muške teškaše i borkinje muha kategorije.

Teškaši se vraćaju u originalni show po četvrti put. Prvi put su viđeni 2006. u drugoj sezoni, nakon toga 2009. u desetoj, koja je dala borce poput Roya Nelsona, Matta Mitrionea, Brendana Schauba i Kimba Slicea, a posljednje su viđeni 2018. godine, u posljednjoj sezoni prije prošlogodišnjeg povratka. Ta sezona nije uspjela ojačati roster. Pobjednik iste, Juan Espino, više se bori s ozljedama te je od osvajanje showa nastupio tek dva puta uz polovičan uspjeh, a ostali se nisu iskazali. Maurice Greene je otpušten s omjerom 4-4, finalist Justin Frazier nije ni dobio drugu priliku, Josh Parisian je na omjeru 1-2, a Ben Sosoli na 0-2, no njih dvojica su u UFC-u završili tek nakon drugog pokušaja, putem Contender Seriesa.

UFC se nada da će među osmoricom ovosezonskih sudionika ipak pronaći neku kvalitetnu akviziciju. Među imenima se svakako mora istaknuti Mohammeda Usmana, mlađeg i krupnijeg brata UFC-ovog prvaka velter kategorije. Tu je Chandler Cole, kojeg pamtimo kao borca preko kojeg je Ante Delija prošle godine izborio drugi krug PFL-ovog turnira te jedno ime koje posebno upada u oko. Osim što ima 43 godine, Bobby Maximus se nije borio od 2009. godine, a još zanimljivije zvuči podatak da je riječ o sudioniku druge sezone ovog showa te nakon toga i UFC borcu s tri nastupa u Octagonu. Što ga je navelo na povratak i kako se našao ovdje, vjerojatno ćemo saznati kad se show krene emitirati.

The Ultimate Fighter 30 - Teškaški roster

Nyle Bartling, 29 (6-0)
Chandler Cole, 27 (8-3)
Jordan Heiderman, 30 (5-0)
Bobby Maximus, 43 (5-4)
Zac Pauga, 33 (5-0)
Eduardo Perez, 27 (4-1)
Mitchell Sipe, 25 (5-2)
Mohammed Usman, 32 (7-2)

Na rosteru ženske muha kategorije nalazi se nekoliko dokazanih imena iz Invicta organizacije i tu bi koncentracija kvalitete ipak trebala biti bliže nekoj ozbiljnoj priči za UFC-ov vrh. Promocije je ovu kategoriju i izgradila putem sezone showa koji je dao i prvu prvakinju te veći dio borkinja i dalje na rosteru egzistira.

Za sada još nije poznato kad će krenuti emitiranje, ali snimanje započinje sredinom ovog mjeseca.

The Ultimate Fighter 30 - Roster ženske muha kategorije

Chantel Coates, 34 (2-1)
Claire Guthrie, 26 (3-1) J
uliana Miller, 25 (2-1)
Kaytlin Neil, 30 (5-4)
Kathryn Paprocki, 28 (3-2)
Melissa Parker, 35 (2-1)
Helen Peralta, 33 (4-2)
Brogan Walker, 32 (7-2)

Linker
23. travanj 2024 13:38