UFC

Joanna Jedrzejczyk otkrila kakav ju meč može vratiti iz mirovine, ali nije sigurna s kime bi se borila

Joanna Jedrzejczyk

 Canadian Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Umirovljena poljska borkinja rado bi se borila za titulu kakvu je osvojio Jorge Masvidal 2019. godine

34-godišnja Poljakinja Joanna Jedrzejczyk proteklog mjeseca povukla se iz profesionalnog sporta. Drugi poraz od zaredom pretrpila je Joanna od strane Weili Zhang, a Kineskinja ju je u drugom meču brutalno nokautirala u drugoj rundi.

Joanna je nedavno pričala kako mora misliti na svoje zdravlje i da novcem može kupiti sve osim toga. Jednostavno smatra kako je vrijeme za povući se, a dojam je da uistinu jeste.

Sigurno Joanna i dalje može pobijediti većinu djevojki iz slamka kategorije, ali njene ambicije uvijek su se vezale uz sami vrh, a tu više ne pripada. Pojas joj je izvan dometa i to je i sama prihvatila- Međutim, postoji pojas zbog kojeg bi Joanna razmotrila povratak u kavez kako bi odradila još jedan meč.

‘‘Možda bih se vratila zbog ženskog ‘BMF‘ pojasa. Gledajte, ja sam umirovljena, ali u budućnosti bih se možda borila za ‘BFMF‘ pojas.‘‘, rekla je Joanna za MMA Fighting.

‘‘BMF‘‘ pojas jeste UFC-ov izmišljeni pojas za koji su se 2019. godine obračunali Nate Diaz i Jorge Masvidal. ‘‘Baddest Motherfucker‘‘ titula zapravo je titula za ‘‘najopakijeg tipa‘‘ u promociji. Jorge Masvidal jedini je osvajač te titule, a Joanna bi se rado borila za žensku ‘‘BMF‘‘ titulu koju je nazvala ‘‘BFMF‘‘ (‘‘Baddest female motherfucker) titulom.

‘‘Ne znam s kime bih se borila. Nema tako puno adekvatnih borkinja za tu titulu.‘‘, rekla je Joanna.

Teško je očekivati da će UFC ikada više eksperimentirati s takvom titulom i stoga se Joanna vjerojatno neće više niti vraćati u kavez. Njeni planovi ipak ostaju vezani uz UFC, ali pitanje je kakvu će joj promocija ulogu dodijeliti.

‘‘Želim ostati uz UFC. Radujem se sastanku s Dana Whiteom kako bi pričali o mojoj budućnosti i što bih mogla raditi za UFC i fanove, zato što nema sporta bez fanova. Jako mi je drago biti okružena fanovima i definitivno se vidim u suradnji s UFC-om na bilo kakav način. Nedostajat ćete mi s borilačke strane, ali definitivno ću i dalje biti ovdje.‘‘, poručila je bivša prvakinja UFC-ove slamka kategorije i jedna od najvećih MMA borkinja u povijesti.

Linker
24. travanj 2024 13:56