UFC

Joanna želi revanš borbe koja ju je učinila neprepoznatljivom: ‘Ne vidim niti jednu drugu!‘

Joanna Jedrzejczyk vs. Zhang Weili

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Najbolja UFC borba 2020. godine mogla bi dobiti svoju ponovljenu verziju

Posljednjih mjeseci slušamo izjave Joanne Jedrzejczyk kako je spremna vratiti se i boriti se. Prvobitno je kao opciju povratka spominjala isključivo borbu za UFC titulu, no onda je s vremenom ipak malo spustila loptu na zemlju, shvativši da to nema baš puno sportskog smisla. Od tada govori kako je zanimaju borbe na koje se može motivirati do te razine da je spremna dati sve od sebe u pripremama.

I tako vrijeme prolazi te je od njenog posljednjeg nastupa prošlo dvije godine. Razdoblje u kojem je borilačku karijeru 34-godišnja Poljakinja stavila sa strane, no neke druge je itekako dobro razvila. To je uostalom odmah potvrdila u razgovoru s novinarima MMA Junkie portala, s kojima se susrela na priredbi Eagle FC promocije.

"Moj život nisu samo borbe. Ljudi koji me znaju dugo vremena isto tako znaju da sam poprilično zaposlena jer imam puno strasti, hobija i poslova. Odmalena volim raditi i uvijek sam uposlena. Imam svoje firme, svoje projekte, svoju zakladu. Ako me 24 mjeseca niste vidjeli da se borim, možda možete dobiti krivi dojam, ali ja sam bila jako zaposlena, radeći puno stvari, većinom u Poljskoj", otkrila je Joanna, o kojoj je u međuvremenu u njenoj domovini snimljen i biografski film.

To ne znači da je od borilačke karijere odustala. Naprotiv, itekako je motivirana boriti se i ambiciozna je po pitanju toga preko puta koga se vidi u Octagonu. Zapravo, zbog toga joj je čudno da ta borba još uvijek nije dogovorena.

"Vidim se isključivo u borbama protiv velikih imena. Rose Namajunas, Carla Esparza i Weili Zhang. Znamo da je Carla vjerojatno iduća za Rose. Dakle, mene čeka borba protiv Zhang", hrabro je rekla Joanna, koja želi revanš svoje posljednje borbe, ujedno najbolje borbe 2020. godine, ali i borbe koja je njeno lice dovela do neprepoznatljivosti.

Joanna je spomenutu borbu protiv Zhang izgubila podijeljenom odlukom sudaca, ali nitko ne bi mogao prigovoriti da je pobjeda otišla njoj. Zhang je već u idućem nastupu izgubila titulu u borbi protiv Rose Namajunas, koja ju je onda savladala još jednom. Tako da Kineskinja također čeka svoju novu borbu i priliku za povratak među kandidatkinje za napad na titulu.

Linker
15. travanj 2024 16:43