UFC

Sonnen smatra kako je Adesanyi potreban Colby Covington: ‘Dajte mu tu zlatnu kartu!‘

Colby Covington

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Israel Adesanya nikako da dobije konkretnog suparnika u srednjoj kategoriji

UFC trenutno ima nekoliko dominantnih prvaka, a među njima je svakako jedinstven Israel Adesanya. Naime, kad god je neki UFC prvak u povijesti djelovao dominantno, u pitanju su gotovo po pravilu bili hrvači. Nalazimo tu tek neke iznimke, poput Andersona Silve i Josea Alda. I bilo je tako neko vrijeme. Sve dok srednju kategoriju nije krenuo čistiti Israel Adesanya, potpuno suprotan borac od tog spomenutog šampionskog stereotipa.

Adesanya je zapravo borac za kojeg je dojam kako bi najviše problema imao upravo protiv hrvača visoke klase, no s takvim se u srednjoj kategoriji za sada još uvijek nije susreo. Ideju za dobar ispit imao je menadžer Ali Abdelaziz, kad je planirao Adesanyu spojiti s Usmanom, no ova dva Afrikanca odbili su ikakvu ideju međusobne borbe. No, sad se pojavila nova ideja dolaska borca iz velter kategorije, a u pitanju je Colby Covington. On je nedavno izjavio kako se želi boriti protiv Adesanye, a nakon drugog poraza od Usmana bi promjena kategorije mogla biti pravi potez za njega.

S tim se slaže i Chael Sonnen, koji je u novoj epizodi svog showa, koji objavljuje na vlastitom YouTube kanalu, objasnio zašto smatra da Covington ne samo da bi bio dobra akvizicija srednjoj kategoriji, nego da je on čovjek kakav je Adesanyi zapravo potreban.

"Mislim da se Colby treba podići u srednju kategoriju. Gledajte, on je u posljednja dva tjedna prozvao tri borca. Naravno, jedan od njih je Kamaru Usman, također je prozvao Israela Adesanyu i Dustina Poiriera. Morate razumjeti da ta tri tipa imaju nešto zajedničko, a to je pojas UFC prvaka spremljen negdje kod kuće. To su opake prozivke Colbyja koji je očito prvi izazivač, ali isto tako borac koji se neće boriti za titulu. I to nije laka pozicija za nalaziti se u njoj", rekao je Sonnen, dodavši:

"Covington kaže kako je spreman napustiti diviziju ako mu se dodijeli ta zlatna kartica, ta pozicija prvog izazivača u srednjoj kategoriji. Dajte mu to, dajte mu priliku da se naplati u srednjoj kategoriji. I budimo realni, nikome Colby nije tako potreban kao Adesanyi. Ne znam je li Israel to shvaća, ali on se u posljednje vrijeme bori protiv tipova koji ne rade svoj posao u medijima, ne privlače pozornost, ne pomažu njegovom brandu i ne pokušavaju marketinški napraviti borbu velikom kolika može biti. Da Izzy pogleda što Colby ponuditi shvatio bi kako je to partner s kojim želi raditi posao."

Dana White je nedavno reagirao na Colbyjevu prozivku Adesanye, upitavši se kako misli da može pobijediti Adesanyu ako je izgubio od Usmana, no ta izjava baš i nema smisla te je čudno da dolazi od predsjednika UFC-a. Usman i Adesanya su apsolutno drugačiji tip borca i borba ne bi mogla biti niti slična.

Sonnen je apsolutno u pravu po pitanju marketinškog potencijala borbe, ali isto tako moramo priznati da nas je malo strah što bi se Colby mogao upotrijebiti unutar svog trash talka za borbu protiv nekoga kao što je "The Last Stylebender". Bio bi tu itekako opak posao zadržati glavu hladnom i staloženom.

Linker
16. travanj 2024 05:37