UFC

Joannin trener o povratku bivše prvakinje: ‘Ona želi borbu koja će joj imati smisla‘

Joanna Jedrzejczyk
 screenshot/YouTube
Neće biti lako naći borbu kojom bi UFC-ovi matchmakeri Joannu Jedrzejczyk uskoro doveli u Octagon

Dobitnica nagrade za najbolju UFC borbu 2019. i prve polovice 2020. godine te dugogodišnja bivša UFC prvakinja, Joanna Jedrzejczyk, trenutno uživa u životu i statusu koji si je kao poljska sportska zvijezda izgradila. Sama je već ranije obznanila kako njena MMA karijera nije gotova, ali da se isto smatra vrijednom samo najvećih borbi i da se neće vračati za okršaj u kojem joj je eventualni gubitak veći nego premija.

Otprilike takvog stava je i njen glavni trener Mike Brown, čovjek koji ju je doveo do trona te koji zapravo s njom već jako dugo radi i poznaje ju bolje nego bilo tko drugi iz svijeta borilačkog sporta.

"Ona je već dugo vremena u ovome i postigla je sve. Bila je nekoliko godina prvakinja i mislim da ima najviše borbi za UFC titulu. Jedna je od najuspješnijih i najtrofejnijih borkinja svih vremena te će se trebati pojaviti nešto posebno da bi se vratila. Sigurno se neće vraćati za neku malu borbu koja joj ništa ne znači. Morat će to biti nešto što će je uzbuditi, nešto njoj bitno, tek onda će se ustati s kauča i doći u kavez. No, ona je svakako spremna i željna takve prilike. Samo što je istu spremna pričekati koliko god bude potrebno. Sad je u takvoj fazi karijere gdje se ne treba nikome dokazivati", rekao je za MMA Junkie jedan od glavnih trenera u American Top Teamu.

Ne vidi Brown problem niti u tome što je Joanna poražena u posljednje četiri borbe za titulu koje je odradila. Vjeruje kako je ona dovoljno veliko ime da će doći na red pa čak i ako odluči čekati dok prvo titulu napadnu sve borkinje kojima UFC to namjerava osigurati prije nego njoj.

"Mislim kako ima zapravo jako dobre šanse doći do još jedne borbe za titulu, budući da je posljednja borba bila jako blizu. Osim toga, Joanna vrijedi i može prodati prijenose. Karizmatična je i ljudi ju žele gledati. Publika želi dobru borbu za nju, jednako kao i ona sama. Da bi se to dogodilo, stvari se moraju pokrenuti. Znam da nije iduća u UFC-ovom planu, ne znam tko je to, vjerojatno Rose. No, nešto se mora dogoditi. Treba nam prvakinja koja će se boriti, a tako će i Joanna onda doći na red. Ipak, trenutno mislim kako UFC ima neke druge planove za Weili", objasnio je svoje viđenje Brown.

U međuvremenu će Poljakinja nastaviti raditi ono što radi već gotovo posljednjih godinu dana. Čak i ako se više nikad ne bude borila, za nju nema sumnje da je zaradila dovoljno za lagodan život u svojoj domovini.

Linker
25. travanj 2024 14:16