UFC

Dillashawu istekla suspenzija pa ga dočekala provokacija od strane Cejuda

TJ Dillashaw
 screenshot/YouTube
Od jučer je TJ Dillashaw ponovno raspoloživ za ugovaranje nastupa u UFC-ovom borilištu

Prošle su dvije godine od prve UFC priredbe u 2019. godini, priredbe na kojoj je Henry Cejudo nakon samo pola minute borbe savladao TJ-a Dillashawa, tako obranivši titulu prvaka muha kategorije. Ipak, ono što svi pamte puno bolje dogodilo se nedugo nakon borbe. Dillashaw je pao na doping testu uz jedan od najgorih prekršaja posljednjih godina, a konačni ishod svega bila je dvogodišnja suspenzija.

Ona je jučer završila i kod bivšeg prvaka bantam kategorije više nema nikakvih prepreka u ugovaranju novog nastupa. Pretpostavlja se da će mu UFC dati jednu borbu "za zagrijavanje", a nakon toga, ako prođe taj ispit, borbu za povratak titule koju je zbog doping pada morao napustiti i koja se trenutno nalazi kod Petra Yana.

I dok mediji i ljubitelji sporta špekuliraju o tome tko bi mogao biti protivnik velikog povratniku, javio se onaj koji ga je u posljednjoj borbi savladao, a kasnije i naslijedio njegovu titulu u bantamu. Henry Cejudo nije mogao propustiti priliku odraditi provokaciju u svom stilu.

"Prije dvije godine, spasio sam cijelu diviziju, čija je glava bila na panju. Zovite me kako god hoćete, no prije svega me morate zvati spasiteljem muha kategorije. Nadam se da čuješ ovo Figueiredo, ne zaboravi mi poželjeti sretnu godišnjicu", napisao je Cejudo na Twitteru, zajedno uz video kraja spomenute borbe.

Nakon borbe i Cejudove pobjede, ideja je bila da se njih dvojica ponovno susretnu u bantamu, gdje bi Dillashaw branio titulu prvaka, no zbog suspenzije je sve otišlo u jednom drugom smjeru. Cejudo je trenutno umirovljen, no konstantno provocira s pitanjem povratka pa je moguće da bi se za neku borbu koja mu ima smisla za tako nešto i odlučio. Revanš protiv Dillashawa, ako ovaj potvrdi da njegova forma nakon tolike pauze i dalje može biti na istoj razini, dobra je ideja.

Linker
25. travanj 2024 14:20