UFC

Joaquin Buckley nudi drukčije mišljenje o meču Pereire i Adesanye: ‘Neće biti uzbudljivo kao što mislite‘

Alex Pereira, Joaquin Buckley i Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
28-godišnji američki boksač vjeruje da će Izzy odraditi posao kao inače

Nakon što je UFC ugovorio obračun između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire, čeka se službena potvrda meča između Alexa Pereire i Israela Adesanye jer to je također jedan od najiščekivanijih mečeva godine.

Radi se o obračunu dvojice boraca srednje kategorije koji su zapravo vrhunski kickboksači, a njihovo rivalstvo dodatno povećava interes za ovom borbom. Pereira je dvaput pobijedio Adesanyu u kickboksu, ali Izzy ima daleko veće MMA iskustvo i suvereno vlada UFC-ovom srednjom kategorijom.

UFC-ova srednja kategorija na neki način postala je dosadnjikava jer Izzy je pobijedio sve visokorangirane izazivače, a to je napravio lakoćom. Posebno je razočarao Jared Cannonier koji je naveliko ostao dužan svojom izvedbom, a sada ostaje nada kako će Pereira pružiti nešto posve drukčije. ‘‘Poatan‘‘ bi trebao dovesti Adesanyu na pravo iskušenje i očekuje se vatromet u stojci.

Kako to uvijek biva, mora se pronaći netko sa suprotnim mišljenjem. Joaquin Buckley kao UFC-ov borac srednje kategorije smatra da bi svi mogli ostati razočarani uzbudljivosću tog meča.

‘‘Ne postoji nitko drugi s kime bi se Izzy sada borio. Zapravo i ja želim gledati taj meč. Ali mislim da borba neće biti velika i uzbudljiva kao što ljudi misle. Stil Alexa Pereire je uzbudljiv samo ako mu pružite priliku za takvu borbu. Izzy to neće učiniti. Izzy če raditi točno ono što treba da zadrži pojas. Nisam zbog toga ljut na njega.‘‘, rekao je Buckley za Full Mount MMA

Proteklog tjedna i Sean Strickland iznio je zanimljivo mišljenje, tako da možemo reći kako se krug onih koji ne očekuju uzbudljiv meč postaje sve veći.

‘Da ti nešto kažem, samo zato što se znaš boriti ne znači da nisi kuja. Nemojte to zaboraviti, a pitajte i Izzyja. Samo zato što se znaš boriti, ne znači da nisi kuja, a mislim da će svejedno Izzy pobijediti Alexa. Mislim da će Izzy stajati tamo i pet rundi skupljati bodove i svi će opet govoriti kako je Izzy najbolji na svijetu.‘‘, rekao je Strickland dok ga je intervjuirao Schmo.

Unatoč mišljenjima dvojice profesionalnih boraca, mi ćemo se i dalje nadati kako će Pereira i Adesanya pružiti spektakl kakvom se svi nadamo. Sada se samo čeka UFC-ova potvrda ovog meča i službeni datum te lokacija.

Linker
26. travanj 2024 15:15