UFC

Joe Rogan oštro opleo po Bellatoru i PFL-u: ‘Mislim da elitni borci gube vrijeme u tim organizacijama, nitko ih ne gleda‘

Joe Rogan

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najpopularniji UFC-ov komentator vjeruje da je UFC daleko iznad ostalih

UFC dugi niz godina vlada MMA svijetom i nema jače i kvalitetnije organizacije od Ultimate Fighting Championshipa (UFC). Ipak, može se reći kako konkurenti jačaju posljednjih par godina, a nedavno spajanje PFL-a i Bellatora moglo bi stvoriti legitimnog konkurenta najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

PFL i Bellator sada mogu dijeliti borce sa svojih rostera, a njihov zajednički roster ozbiljna je priča. Dodamo li da PFL polaže prava i na Francisa Ngannoua, kao i na PPV zvijezdu Jakea Paula, jasno je da imaju svoje adute u rukavu.

Unatoč svemu tome, Joe Rogan smatra da borci koji nastupaju u drugim organizacijama gube svoje dragocjeno vrijeme. Roganu je u podcastu gostovao Bo Nickal, nekoć ponajbolji američki hrvač, a trenutno jedan od najtalentiranijih MMA boraca na svijetu. Nickal je pojasnio kako je UFC bio jedina organizacija u kojoj se zapravo želio boriti i graditi svoju MMA ostavštinu, a Rogan ga u potpunosti razumije.

‘‘Bez nepoštovanja prema drugim organizacijama, stvarno ima dobrih boraca tamo, ali smatram da oni trate svoje karijere. Viđam neke elitne borce u Bellatoru i PFL-u, a istovremeno si mislim: ‘Hej ljudi, nitko ne gleda vaše mečeve‘. Naravno, postoji određena publika koja ih prati, ali dobivaju samo mali dio fan baze. Ne želim zvučati kao da iskazujem nepoštovanje, ali to je realnost. Isto tako postoji XFL, CFL, a zatim NFL. Ako niste u tom NFL-u, igrate li uopće američki nogomet? Kad ste UFC-ov prvak, glavna ste faca, dok Bellatorovi prvaci to ipak nisu. Naravno, silno poštujem i njihove prvake. Volim tipove poput Johnnyja Eblena i stvarno bih volio da taj tip dođe u UFC. Svi sanjaju o tom osjećaju da su dio UFC-a. Želite Brucea Buffera ispred sebe dok viče ‘Vrijeme je! (‘It‘s time!‘).‘‘, Roganov je zaključak na tu temu.

Mnogi će reći kako Rogan samo brani kompaniju u kojoj je proveo posljednjih 25 godina, ali Rogan vjerojatno govori istinu. UFC je u ovom trenutku elitna organizacija i vrh ovog sporta. Ostale organizacije možda se približavaju toj razini, ali još uvijek imaju puno posla ispred sebe.

Linker
19. travanj 2024 09:18