UFC

Corey Anderson odgovorio Roganu: ‘Bio sam u obje organizacije, Bellator me plaća pet puta više nego UFC!‘

Joe Rogan (lijevo) | Corey Anderson

 Screenshot (youtube, Jre Clips)
Ponajbolji Bellatorov poluteškaš stao je u obranu organizacije za koju trenutno nastupa

‘‘Bez nepoštovanja prema drugim organizacijama, stvarno ima dobrih boraca tamo, ali smatram da oni trate svoje karijere. Viđam neke elitne borce u Bellatoru i PFL-u, a istovremeno si mislim: ‘Hej ljudi, nitko ne gleda vaše mečeve‘. Naravno, postoji određena publika koja ih prati, ali dobivaju samo mali dio fan baze. Ne želim zvučati kao da iskazujem nepoštovanje, ali to je realnost. Isto tako postoji XFL, CFL, a zatim NFL. Ako niste u tom NFL-u, igrate li uopće američki nogomet? Kad ste UFC-ov prvak, glavna ste faca, dok Bellatorovi prvaci to ipak nisu.‘‘

Ovo su riječi koje je Joe Rogan izrekao prije nekoliko dana u svom podcastu, a Bo Nickal bio je njegov gost. Nickal se složio s Roganom i potvrdio je kako je ciljao samo na UFC, dok ga ostale organizacije nisu pretjerano privlačile.

Bilo je jasno da će Roganovi komentari naići na kritike boraca koji nastupaju u organizacijama koje je na neki način ‘‘omalovažio‘‘, a među prvima se oglasio Corey Anderson, ponajbolji Bellatorov poluteškaš.

Anderson je dugi niz godina nastupao pod okriljem UFC-a i odradio je čak 15 nastupa u njihovom kavezu. Jedno vrijeme kotirao je kao top 5 UFC-ov poluteškaš, ali od 2020. godine je u Bellatoru.

‘‘Svi znate da VOLIM mog prijatelja Joea (Rogana)! Ali kao netko tko je proveo sedam godina u UFC-u i napustio organizaciju s četvrtog mjesta u poretku izazivača, moram istaknuti kako fanovi koji me gledaju nisu bili dovoljni da bih plaćao račune i osigurao budućnost svojoj obitelji. Moja supruga i ja morali smo imati posao kako bi preživjeli između mojih mečeva, sve do mog debija u Bellatoru. Uvijek govorim kako više zarađujem u Bellatoru. Posljednji meč u UFC-u odradio sam kao top 5 borac, a nisam zaradio niti šesteroznamenkasti iznos, a to je 100 tisuća dolara. Dakle, nakon sedam godina, 15 mečeva i 13 borbi protiv top 15 protivnika, toliko sam zarađivao. Za debi sam dobio 16 tisuća dolara. Kad sam išao kod Joea Rogana u podcast, morao sam pronaći nekog da me zamijeni na poslu.

Usporedbe radi, u Bellatoru zarađujem pet puta više. Moja žena mogla je napustiti posao i fokusirati se na moju karijeru. Stoga, koja je poanta imati navijačku bazu, ako i dalje moram svakodnevno ići na posao kako bi si priuštio normalan život, dok u Bellatoru imam manje fanova, ali imam financijsku slobodu i obitelj će biti osigurana nakon završetka moje karijere.

Da, zarađujem taj novac jer sam prethodno nastupao u UFC-u, ali ovdje su i borci poput A.J. McKeeja i Patchyja Mixa koji su došli do financijske slobode, a nikad nisu bili dio UFC-a i imaju svoju fan bazu. Michael Chandler i Michael ‘Venom‘ Page također su dobri primjeri. Dakle, ako želite fanove i zvjezdani status, da, bolje su vam mogućnosti u UFC-u. Ali, ako želite zaraditi novac, testirajte tržište i idite tamo gdje je novac. Ne plaća slava račune, nego novac.‘‘, dugačko je priopćenje Coreyja Andersona.

Radi se o vrlo zanimljivom osvrtu od strane borca koji je osjetio kako je nastupati u obje organizacije. S druge strane, Michael Chandler također je bio dio Bellatora i UFC-a, ali on je u više navrata isticao kako je UFC neusporedivo bolja organizacija od svih ostalih svjetskih MMA organizacija.

Očito puno toga ovisi o trenutnom stanju, odnosno o trenutnom poslodavcu. Obojica hvale organizaciju u kojoj trenutno nastupaju, a nije isključeno da su obojica u pravu. Anderson jednostavno nije bio zvijezda u UFC-u i bio je plaćen sukladno svom statusu.

Michael Chandler zvijezda je u obje organizacije, a UFC ima veću financijsku moć i adekvatnije može nagraditi takve borce.

Linker
25. travanj 2024 15:15