UFC

Joe Rogan otkrio koga smatra najvećim MMA borcem ikad: ‘On je bio veličanstven na svom vrhuncu‘

Joe Rogan

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Popularni UFC-ov komentator odlučio se za borca koji bez dileme pripada samom vrhu

Rasprave o najvećem MMA borcu u povijesti nešto su što nikad neće prestati i jako često će biti aktualno. Jon Jones, Georges St-Pierre, Anderson Silva, Fedor Emelianenko, samo neka su od imena koja se jako često provlače kroz ovakve diskusije.

Jedinstveni kriteriji za odabir najvećeg ikad jednostavno ne postoje i svatko ima svoje viđenje. Joe Rogan, jedan od zaštitnih znakova UFC-a i njihov dugogodišnji komentator, nije odabrao niti jednog od gore navedenih, ali sigurno postoje oni koji će se složiti s njim.

''Teško je reći, ali to bi mogao biti 'Mighty Mouse' (Demetrious Johnson). On je bio veličanstven na svom vrhuncu, tako brz i radio je stvari za koje niste mogli vjerovati da ih radi. Rayja Borga srušio je suplexom, a zatim ga je uhvatio u polugu dok su bili na putu u parter. U procesu rušenja, zaključao je polugu. On se u svom 'primeu' borio protiv boraca svjetske klase, a nisu ga uspijevali niti pogoditi. Kretao se u kutevima koje nisu očekivali, fintirao je i sjajno ulazio u rušenja. Kickovima je pogađao protivnike u glavu onda kada bi oni očekivali pokušaj rušenja. Čovjek je bio čarobnjak.'', elaborirao je Rogan svoj odabirnajvećeg ikad, prilikom gostovanja u Hotboxin' with Mike Tyson podcastu.

DJ uistinu pripada najvećim borcima ikad. Dugi niz godina držao je titulu prvaka UFC-ove muha kategorije, a pobjeđivao je vrhunske borce iz godine u godinu. Čak 11 puta zaredom branio je pojas prvaka i time je još uvijek UFC-ov rekorder. Trenutno nastupa u ONE Championship, a još uvijek je itekako impresivan borac.

Naravno, postoje mnogi koji se ipak neće složiti s Roganom. Rado bismo čuli vaša mišljenja o najvećem borcu ikad, u komentarima na našoj Facebook stranici. Je li to uistinu Demetrious Johnson ili borci kao što su GSP, Jones itd. imaju jače argumente.

Linker
20. travanj 2024 15:11