UFC

John McCarthy o Miočićevim šansama protiv Jonesa: ‘Stipe je sve stariji, to mu neće proći protiv Jona‘

Stipe Miočić i Joe Rogan

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Poznati MMA sudac osvrnuo se na potencijalni meč o kojem se šuška u MMA krugovima

Maštu MMA fanova, zagolicao je Jon Jones proteklog tjedna. Po mnogima najveći MMA borac u povijesti, izjavio je kako bi se rado borio protiv Stipe Miočića, najvećeg teškaša u povijesti. Ipak, sve se zakotrljalo izjavom Daniela Cormiera, koji je u svom showu na ESPN-u izjavio kako bi UFC trebao ugovoriti borbu za privremenog prvaka teške kategorije. DC je također naveo Miočića i Jonesa kao logičan izbor za tu borbu, a sve to vjerojatno je došlo do Jonesa, koji je putem Twittera napisao:

"Najveći teškaš svih vremena protiv najvećeg poluteškaša svih vremena. Tko to želi vidjeti? Ja sam apsolutno zagrijan!"

Dok službenog odgovora od strane Miočića niti dalje nema, kao niti od same promocije, analize tog meča već su krenule. Poznati MMA sudac John McCarthy, u najnovijoj epizodi svog Weighing In podcasta, dao je svoje mišljenje o tijeku tog meča, ukoliko do toga ikad dođe.

''Stipe postaje sve stariji, a hrvanje je nešto što mu inače pomaže. On ima privilegiju imati tu vještinu u stražnjem džepu, a hrvanje može koristiti ili može samo prijetiti time. Protivnici se zbog toga moraju prilagoditi i boriti na određen način. To neće prolaziti protiv Jonesa, neće mu moći time prijetiti. Bit će to problem za Miočića, a Jon upravo to može raditi njemu.'', objasnio je McCarthy koji očito Jonesa vidi kao boljeg hrvača između spomenute dvojice.

Hoće li do ovog meča uistinu doći, vrijeme će pokazati. Nema sumnje kako nitko osim eventualno Francisa Ngannoua, ne bi imao ništa protiv toga da se Jones i Miočić obračunaju za privremenog prvaka teške kategorije. Što se analiza tiče, možda je pametnije pričekati službeno ugovaranje ovog meča.

Linker
15. travanj 2024 16:34