UFC

Johnny Walker pokušao pojasniti situaciju razgovor s liječnikom: ‘Htio sam reći da sam u Abu Dhabiju‘

Johnny Walker

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
UFC-ov poluteškaš dao je podosta nejasno pojašnjenje

Meč između Magomeda Ankalaeva i Johnnyja Walkera ponajveća je mrlja prošlotjednog UFC 294 eventa. Obračun poluteškaša bio je jedan od najiščekivanijih na tom ‘‘fight cardu‘‘, a okončan je ‘‘no contestom‘‘, već u prvoj rundi.

Nakon nedozvoljenog udarca koljenom od strane Ankalaeva, došlo je do kraće pauze kako bi se utvrdilo može li Walker nastaviti borbu. Nakon konzultacija s borcem, liječnik je rekao sucu da Walker nije u adekvatnom stanju za nastavak borbe i sudac je morao prekinuti meč. Svi su ostali u čudu, uključujući i samog Walkera, a Johnny je gostujući u MMA Houru dao svoju verziju priče.

‘‘Liječnik me pitao želim li nastaviti s borbom. Ja sam rekao ‘Da‘, na što me on pitao: ‘Gdje se nalaziš trenutno?‘. Ja nisam imao namjeru reći krivi odgovor zato što sam bio uzbuđen dok smo vršili test i htio sam dati pravi odgovor. Mislio sam reći da sam u Abu Dhabiju, ali ipak sam rekao: ‘U pustinji sam. Ovdje sam i dobro sam. U pustinji sam, na Bliskom istoku‘. Ja dobro govorim engleski, ali engleski jezik nije materinji jezik tog liječnika, a imao je i dosta težak naglasak. Svejedno sam razumio što je rekao. Pokušao sam mu pojasniti i dati pravi odgovor, ali usred situacije, u trenutku kada se možda borim i za ‘title shot‘, moj misle kretale su se brzinom tisuću milja na sat. Primio sam udarac u lice, ali bio sam u dobrom stanju za nastavak borbe.‘‘, pojasnio je Walker.

Podosta je nejasno zašto je Walker prema svojim riječima ‘‘planirao reći da je u Abu Dhabiju‘‘, ali je ipak rekao da je u pustinji. Ako se toliko spetljao u toj situaciji, možda je liječnik na kraju dobro procijenio.

U nastavku razgovora s Helwanijem, Johnny se prisjetio situacije iz svog pretprošlog meča. Walker se tada borio protiv Anthonyja Smitha, a ‘‘Lionheart‘‘ je u jednom trenutku meča optuživao Walkera da je napao njegovu obitelj.

‘‘Tijekom mog posljednjeg (pretposljednjeg) meča s Anthonyjem Smithom, on je rekao da sam napao njegovu obitelj. Nisam imao pojma o čemu priča. Nisam razumio. Ovo je ista situacija. Jako je komplicirano jer vam misli lete brzinom 1000 milja/h, borite se za vaš život i vašu karijeru, a kada sve to završi, jako je razočaravajuće.‘‘, pojašnjavao je Walker, ali njegova pojašnjenja u MMA Houru nisu djelovala pretjerano smisleno.

Brazilac je naknadno još pojasnio kako je htio nastaviti s borbom, ali da su mu trebali dopustiti više vremena za oporavak. Liječnik u ovakvim situacijama nije dužan pružiti borcu pet minuta za oporavak i svojevoljno može prekinuti meč prije isteka tih pet minuta. Walker je razočaran jer prilikom udaraca u međunožje, borci imaju zagarantiranih pet minuta za oporavak, dok praksa nije ista prilikom nedozvoljenih udaraca koljenom u glavu. Pravilo ipak ima smisla, jer ako liječnik donese odluku da borac nije sposoban nastaviti zbog posljedica udarca u glavu, teško će se nešto promijeniti nekoliko minuta kasnije.

Ono što Walkera također brine, jest novac koji će dobiti za odrađivanje ovog meča. Walker je ostao bez prilike za osvajanje ‘‘win bonusa‘‘, ali Dana White je nakon prekida meča rekao Walkeru i Ankalaevu kako će ispraviti stvar. Walker nije siguran na što je UFC-ov predsjednik mislio.

‘‘Ne znam o čemu se radi, ali jedva čekam saznati, jer trenutno nemam pojma. Nadam se da će ispraviti ovu situaciju. Toliko je investicije u odrađivanje ovog meča, a završilo je razočaravajuće. Vjerojatno ipak neću dobiti bonus a pobjedu. Ne znam koliko ću uopće novca dobiti. Jako puno novca potrošio sam na ovu borbu. Unajmio sam veliku kuću za cijeli svoj tim, svima sam pratio let, a moja supruga također je došla sa mnom. To je jako puno novca i trenutno sam u ‘crvenom‘ (u minusu). Jedva čekam dobiti nešto novca kako bih počeo plaćati račune. Tužno je jer išlo mi je jako dobro u borbi. Nije me niti dotaknuo, nije pogađao značajnim udarcem, osim onog nedozvoljenog. 100 posto sam siguran da ga mogu završiti i nokautirati, ali sada je ostalo samo razočaranje.‘‘, zaključio je Walker za kraj ove teme.

Revanš na nekom od skorašnjih evenata čini se kao najsmislenija opcija, ako su već svi izašli iz meča bez ozljeda, a posao je ostao nedovršen.

Linker
28. travanj 2024 03:53