UFC

Johnny Walker prepun samopouzdanja uoči meča protiv Ankalaeva: ‘Porazit ću Ankalaeva, a zatim napadam titulu‘

Johnny Walker

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
31-godišnji brazilski borac nanizao je tri uzastopne pobjede i vratio je samopouzdanje

Brazilski poluteškaš Johnny Walker prošao je vrlo promjenjiv put do trenutne pozicije koju uživa unutar UFC-ove poluteške kategorije. Walker je 2018. godine izborio ugovor s UFC-om preko Dana White‘s Contender Seriesa, a brzo je privukao veliku pažnju fanova.

Walker je nokautirao Khalila Rountreeja, Justina Ledeta i Mishu Cirkunova u svoja prva tri nastupa pod okriljem UFC-a. Ta tri meča nisu ukupno potrajala niti tri minute, a Walkera se isticalo kao budućnost poluteške kategorije.

Nekako u isto vrijeme svoj put ka vrhu gradio je i Aleksandar Rakić. Njih dvojicu nerijetko se isticalo kao najveće potencijale u toj kategoriji, a poneki su zazivali i njihov međusobni obračun. Do obračuna nije došlo, a karijere su im jedno vrijeme išle u posve suprotnom smjeru.

Rakić je nastavljao nizati dobre rezultate i penjao se ka samom vrhu kategorije. Johnny Walker s druge strane, nakon početne tri pobjede, upisao je četiri poraza u narednih pet nastupa. Neki od tih poraza došli su nokautom i Walker si je priskrbio status ‘‘prevare‘‘ i neopravdano napuhanog borca.

No, Walker nije klonuo duhom. U devetom mjesecu prošle godine ‘‘submissionom‘‘ je završio Iona Cutelabu, a zatim je početkom ove godine nokautirao Paula Craiga. Četiri mjeseca kasnije uslijedio je meč protiv Anthonyja Smitha, a Walker je Smitha porazio jednoglasnom odlukom sudaca. Ponovo je Walker na tri pobjede u nizu i dogurao je do sedmog mjesta u poretku izazivača.

Sutra u Abu Dhabiju, Walkera čeka ponajteži izazov u dosadašnjoj karijeri. Dagestanac Magomed Ankalaev trenutno je drugorangirani borac UFC-ove poluteške kategorije, a neki ga smatraju i najboljim borcem u kategoriji. Ankalaev je u 20 dosadašnjih mečeva poražen samo jedanput, a bio je to onaj nes(p)retni poraz od Paula Craiga u posljednjoj sekundi borbe. Nakon toga uslijedio je niz od devet uzastopnih pobjeda, a zatim remi u meču protiv Jana Blachowicza. Ankalaev je favorit protiv Blachowicza i dolazi ostaviti snažan utisak kako bi izborio novi napad na titulu. Walker tvrdi kako će ipak neutralizirati Ankalaeva.

‘‘On će započeti meč boreći se u stojci, vjerovati će svom boksu. Ali prvom prilikom će pokušati doći do rušenja. Ja ću ga kontrirati, obranit ću pokušaje rušenja, a on će shvatiti da imam jako dobru obranu. Ja sam dugačak i neću mu ponuditi previše prilika. On dobro kontrira udarce i budem li previše srljao prema naprijed, on će me kontrirati. Polaganije ću pristupiti ovoj borbi, tražit ću osjećaj za tajming. On (Ankalaev) će shvatiti da sam predugačak i da se ne može nositi sa mnom u stojci. To će ga dovesti do pokušaja rušenja, ali onda će shvatiti da sam predobar i u hrvačkom dijelu. Natjerati ću ga odustane.‘‘, poručio je Walker u razgovoru za MMA Junkie, ali spreman je i na mogućnost poraza u ovom meču.

‘‘Ako ga ne uspijem natjerati da odustane i ukoliko je on bolji borac od mene, otići ću kući, trenirat ću naporno i vratit ću se jači. Ali siguran sam da sam spreman. Drago mi je da imam priliku boriti se protiv ovakvog borca i da mogu pokazati što mogu. Porazit ću Ankalaeva, a zatim slijedi napad na titulu.‘‘, plan je 31-godišnjeg Brazilca.

Walkerov glavni adut leži u nokauterskoj snazi. Brazilac posjeduje razorne udarce, a Magomed Ankalaev pokazao je neke rupe u defanzivnom dijelu. Uspije li Walker pogoditi na pravo mjesto, Ankalaev bi mogao osjetiti prvi poraz nokautom u svojoj karijeri. Naravno, svjestan je toga i Magomed Ankalaev, a bit će zanimljivo vidjeti tko će nametnuti svoj stil igre u ovom okršaju.

Linker
29. travanj 2024 03:10