UFC

(VIDEO) Dana White stao u obranu Paula Coste, Chimaev se ubacio: ‘Budi iskren, brate‘

Dana White, Alexander Volkanovski (u sredini) i Khamzat Chimaev (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik tvrdi da je Paulo Costa sasvim opravdano otkazao svoj nastup

Više od godinu dana prošlo je od posljednjeg nastupa Khamzata Chimaeva. Neporaženi ‘‘Borz‘‘ posljednji nastup odradio je u devetom mjesecu prošle godine i tada je lakoćom porazio Kevina Hollanda. Uslijedila je poprilično duga pauza, iako je Khamzat izašao iz tog meča neokrznut.

Umalo je Chimaev ostao i bez nastupa na sutrašnjem UFC 294 eventu. Samo 10-ak dana uoči eventa, Paulo Costa morao je otkazati svoj nastup u Abu Dhabiju zbog problema s laktom. Brazilac je sredinom devetog mjeseca završio na operaciji, a iako je oporavak išao u dobrom smjeru, došlo je do infekcije stafilokokom i Costu je čekao novi operativni zahvat.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, jedan od reportera pitao je Danu Whitea za osvrt na cjelokupnu situaciju, konkretnije na Costinu ozljedu. UFC-ov predsjednik stao je u obranu Brazilca.

‘‘Znam da ovo nije odgovor koji će se Khamzatu trenutno sviđati. Paulo Costa zna biti osoba s kojom je teško raditi, ali on je ovaj put uistinu teško ozlijeđen. Ozbiljno se ozlijedio i mora sanirati ozljedu lakta. Imao je ogromnu infekciju stafilokokom.‘‘, započeo je White, a zatim je naišao na salvu zvižduka od strane publike u Abu Dhabiju.

‘‘Ozljeda je ozbiljna. Da nije bilo ozbiljno, ja bih to prvi rekao. Taj tip (Costa) legitimno je ozlijeđen i morao odraditi ono što je potrebno. Znam da vam se ne sviđa odgovor, ali to je istina.‘‘, dodao je Dana, a zatim se ubacio i Chimaev.

‘‘Ne postavljajte pitanja o tom govnaru. Tip je otišao kući, usrao se. Budi iskren, brate, on se usrao. Zato je pobjegao.‘‘, bila je opaska Khamzata Chimaeva.

Sreća u nesreći za Chimaeva jest uskakanje Kamarua Usmana. Nigerijac je zapravo veće i zvučnije ime od Paula Coste, a pobjeda nad Usmanom sigurno nosi i veću težinu nego eventualna pobjeda nad Costom. Naravno, Chimaeva sada čeka i osjetno teži meč, ali Khamzat je uvijek otvoren za najteže izazove.

Linker
22. travanj 2024 07:49