UFC

Johnny Walker smatra kako ne treba mijenjati svoj stil borbe: ‘Puno sam naučio i pobijedit ću Hilla‘

Johnny Walker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Desetorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije, drugi put u nizu nastupit će u glavnoj borbi večeri

29-godišnji Johnny Walker, debitirao je pod okriljem UFC-a u jedanaestom mjesecu 2018. godine. Brzo je Brazilac upisao tri pobjede nokautom i velik ''hype'' stvorio se oko njega. Toliko daleko je cijela priča otišla, da su neki smatrali kako je Walker osoba koja će skinuti Jona Jonesa s trona poluteške kategorije.

Međutim, Corey Anderson, a zatim i Nikita Krylov, brzo su pokazali kako je realnost drukčija. Walker je daleko od gotovog proizvoda i puno mu rada predstoji kako bi uopće došao do prilike za napasti pojas. Nakon dva uzastopna poraza, Walker je nokautirao Ryana Spanna, a u svom posljednjem nastupu, jednoglasnom odlukom izgubio je od Thiaga Santosa.

Walker je trenutno deseti u poretku izazivača, a ovog vikenda predvodit će UFC Fight Night 201 priredbu. Brazilac će braniti svoju poziciju u rankingu, jer njegov protivnik Jamahal Hill dva mjesta niže je rangiran od njega.

Trebali su Rafael Fiziev i Rafael dos Anjos predvoditi taj event, no njihov meč prebačen je za UFC 272 priredbu, zato što Fiziev ima problema s vizom. Drugi nastup u nizu, Walker će biti akter glavne borbe večeri, a na konferenciji za medije, ukratko se osvrnuo na svoj poraz od Thiaga Santosa.

''Borbu ne možete izgubiti - ili pobijedite ili učite, zar ne? Puno sam naučio i bilo je to dobro iskustvo. Odradio sam pet rundi, osjetio sam kako je boriti se na pet rundi i sada bolje razumijem svoje tijelo. Znam da se mogu gurati i za što sam sposoban. Stvarno nisam bio sretan rezultatom, ali zadovoljan sam dobrim iskustvom koje sam stekao.'', rekao je Walker.

Inače, Brazilac je po dolasku u UFC, publiku osvajao svojim atraktivnim stilom i spektakularnim nokautima. Međutim, brojne rupe u njegovog strategiji isplivale su protiv iskusnijih i kvalitetnijih boraca. Walkerov stil borbe tada je naišao na kritike te su mnogi smatrali kako se prebrzo troši i izlaže riziku ako se nastavi tako boriti. Walker je ususret prošloj borbi, prešao u irski SBG, a djelovao je osjetno drukčije u meču protiv Santosa. Nije Johnny bio agresivan kao inače te se pojavila teorija kako je promijenio svoj stil pod utjecajem novih trenera. Ipak, Walker je objasnio kako se ne radi o tome.

''Taktika je bila dobra. Ja sam dobro odrađivao svoj posao, ali nisam rekao svom treneru, Johnu Kavanaghu, da sam slomio stopalo u trećoj rundi. Udarao sam kickove i pukla je kost. Udario sam ponovno i shvatio sam da više ne mogu udarati kickovima. Zaboravio sam mu to reći, a on je mislio kako ja želim nastaviti s tom strategijom, jer bih tako vjerojatno pobijedio na bodove. Međutim, ja nisam više mogao udarati nogom, niti sam se mogao puno kretati. Ali ne, on nije tražio da promijenim svoj stil. Oni samo žele da napredujem. Zatražili su od mene da budem više ono što jesam te da sam nepredvidljiv, ali pažljiv dok idem prema naprijed. Unapređujem svoje vještine svakog dana.''

Jamahal Hill u meč protiv Walkera, ulazi s pobjedom u posljednjem nastupu. 30-godišnji američki borac, početkom 12. mjeseca protekle godine, nokautirao je Jimmyja Crutea nakon samo 48 sekundi borbe. Bio je to Hillov povratak pobjedama, nakon što je sredinom 2021. pretrpio prvi poraz. Paul Craig tada je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Jamahala Hilla. MMA fanovi iz regije, dobro pamte Hilla po borbi protiv Darka Stošića koja se održala početkom 2020. godine. Hill je tada slavio jednoglasnom odlukom. Radi se o perspektivnom borcu poluteške kategorije, koji posjeduje izuzetno dobre vještine u stojci i nokautersku moć. Međutim, Walker ne vidi nešto posebno u Hillu.

''Svi u top 10 imaju nokautersku moć i znanje da vas ozlijede ili nokautiraju. Dakle, on je dobar borac, ali ja samo moram biti spreman i zabaviti se. Naučio sam jako puno i pobijedit ću.'', dodao je Brazilac.

Linker
26. travanj 2024 16:52