UFC

Jon Jones: Definitivno sam voljan boriti se s Miočićem, ali radije bih Cormiera

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 Screenshot
Obranivši pojas na UFC 239 priredbi Jon Jones polako može gledati prema teškoj kategoriji i trećoj borbi sa svojim rivalom Danielom Cormierom. UFC-ov prvak poluteške kategorije tvrdi da je spreman i na borbu protiv Stipe Miočića ako ovaj vrati pojas idućeg mjeseca u Anaheimu.

Jones je sinoć u Las Vegasu podijeljenom odlukom sudaca porazio Brazilca Thiaga Santosa i tako došao de desete obrane naslova u karijeri. Iako u poluteškoj kategoriji uvijek može pronaći nekog novog izazivača javnost je željna vidjeti ga u trećem obračunu s aktualnim prvakom teške kategorije Danielom Cormierom.

"DC" će 17. kolovoza svoju titulu braniti protiv Stipe Miočića na UFC 241 priredbi u Kaliforniji. Bit će to njihov veliki revanš godinu dana nakon što je Cormier nokautirao "Vatrogasca" i preuzeo mu teškašku titulu na UFC-u 226.

Na press konferenciji nakon borbe Jones je bio upitan je li spreman obračunati se s pobjednikom glavne borbe UFC 241 priredbe. Jones je ponovio svoj stav koji dijeli s Cormierom, da je spreman odraditi trilogijski meč ako im UFC ponudi dovoljno veliki honorar za borbu.

"Apsolutno. Daniel i ja govormo istu stvar. To će biti 'super fight' i mislim da je jedini razlog zašto se borba još nije dogodila zbog UFC-ovog rasporeda. Kada UFC bude spreman za borbu znaju da imaju dva tipa koji mogu i hoće. Doći će nam s ponudom i reći 'ovoliko ste plaćeni' i siguran sam da ćemo Cormier i ja biti sretni", rekao je Jones.

U slučaju da Miočić pobijedi Cormiera u kolovozu, Jones tvrdi da je spreman boriti se i protiv njega.

"Da, definitivno sam voljan boriti se s Miočićem također. Radije bih se borio s Cormierom jer mislim da protiv njega imam recept za pobjedu. Ali borio bih se i sa Stipom. Ali da budem iskren, moja strast je u poluteškoj kategoriji. Dolaze novi izazivači i puno je tu posla. Ljudi govore da sam očistio diviziju, ali ja se s tim ne slažem, zaključio je.

Jones nikada nije skrivao činjenicu da Miočića smatra velikom prijetnjom. U intervjuu kojeg je dao na UFC Unfiltered emisiji prije dvije godine dok je Miočić još držao titulu Jones je izjavio kako "ne želi zvučati kao papak", ali da ga brine prednost koju bi Miočić imao u snazi i veličini te da bi se u teškoj kategoriji radije borio s manjim borcem koji mu stilski više odgovara. Osim toga, kao što je i rekao, Jones već zna kako pobijediti Cormiera budući da mu je to već dva puta do sada uspjelo.

Linker
19. travanj 2024 20:57