UFC

Jon Jones kritizirao Ganea: ‘Ngannou je najbolji hrvač s kojim se borio, a Santos je bolji kickboksač‘

Jon Jones

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
‘‘Bones‘‘ se oglasio putem Twittera prokomentiravši vještine Ciryla Ganea

Ciryl Gane u očima mnogih jedan je od najboljih, ako ne i najbolji kickboksač s kojim će se Jon Jones naći u kavezu. Francuski teškaš posjeduje fantastične vještine u stojci i svi željno iščekujemo vidjeti kako će se Jones nositi borcem poput Ganea.

Taj meč gledat ćemo u ranim nedjeljnim satima, a Gane i Jones ujedno će se boriti za UFC-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Jonesu će to biti i debi među teškašima, a radi se o jednom od najuzbudljivijih mečeva koje nam je UFC mogao ponuditi.

Mnoge analize vjerojatno će govoriti da će Jones ‘‘najlakši‘‘ put do pobjede imati preko hrvanja, dok mu obračun u stojci s Ganeom nije baš najbolja ideja. Međutim, Jon Jones detaljno proučava Ganea, a jučer je na Twitteru otkrio kako nije naročito impresioniran Ganeovim vještinama.

‘‘Čovječe, upravo sam pregledao svoj posljednji meč protiv Thiaga Santosa. Mislim da je ludost to što smatrate Ganea tehnički najboljim kickboksačem s kojim sam se ikad suočio. Sve što je Thiago radio bilo je s lošim namjerama. Tip je bio munjevito brz, moćan, eksplozivan. Nevjerojatno raznovrstan.‘‘, napisao je Jones u prvom ‘‘tvitu‘‘.

Nakon toga uslijedilo je još nekoliko komentara, točnije kritika na račun Ciryla Ganea. Jones smatra da Ganeu fali iskustva protiv vrhunskih boraca.

‘‘Posljednja tri Ganeova protivnika imala su užasnu obranu. Ti tipovi ne bi blokirali kick čak niti da im život ovisi o tome. Posljednje tri borbe odradio je protiv boksača koji stoje na punim stopalima. Najbolji hrvač s kojim se borio zapravo je Francis (Ngannou), a to je ludost. Bez uvrede mom Dereku Lewisu (Lewisovo ime je Derrick, op.a.), volim Dereka.‘‘, napisao je Jones u seriji ‘‘tvitova‘‘ na svom profilu.

Uvjerava li Jones samog sebe da je Gane lošiji borac nego što zapravo jest ili jednostavno igra mentalne igrice kojima pokušava ‘‘ući u glavu‘‘ Ciryla Ganea, teško je reći. Naslušati ćemo se ovakvih izjava u danima koji slijede, ali sve ćemo saznati u nedjelju ujutro.

Linker
24. travanj 2024 14:45