UFC

Jon Jones morao na novu operaciju, kaže da to ne utječe na datum povratka: ‘Dvije muhe jednim udarcem‘

Jon Jones

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Unatoč drugoj operaciji u tako kratkom razdoblju, činilo se da je Jones dobro raspoložen

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Jon Jones je u ponedjeljak otkrio u videu objavljenom na svom Instagramu da je bio podvrgnut dvosatnoj operaciji u lijevom laktu. Postupak se odvijao u Kaliforniji, gdje je Jones snimio selfie video za svojih 8,2 milijuna pratitelja sat vremena nakon što je bio dovršen.

Operacija lakta dolazi otprilike 10 tjedana nakon što je Jones krajem listopada imao operaciju kojom je popravio puknutu tetivu pektoralisa, ozljedu koju je zadobio na treningu samo nekoliko tjedana prije nego što je trebao braniti naslov protiv Stipe Miočića na UFC-u 295. S obzirom na to da se da očekivalo da će zbog ozljede izbivati ​​iz stroja najmanje osam mjeseci, Jones je rekao da ima smisla sada riješiti problem s laktom.

"Dobra vijest je da se radi o 10-tjednom procesu ozdravljenja, a ionako sam vani mjesecima zbog ove operacije pektoralisa pa sam samo mislio ubiti dvije muhe jednim udarcem i srediti ovaj lakat jednom zauvijek", rekao je Jones.

Unatoč drugoj operaciji u tako kratkom razdoblju, činilo se da je dobro raspoložen.

"Još uvijek na ovom putu oporavka. Ponekad morate napraviti mali korak unatrag da biste krenuli naprijed, a ja sam strpljiv", kazao je.

Nakon odobrenja, očekuje se da će "Bones" i dalje braniti svoj naslov protiv Miočića, unatoč tome što je Tom Aspinall osvojio privremeni naslov u teškoj kategoriji nokautom protiv Sergeja Pavloviča prošlog studenog na UFC-u 295. Borba za privremeni pojas ugovorena je u kratkom roku nakon što se prvak teške kategorije ozlijedio.

Aspinall je glasno govorio o svojoj želji da ujedini naslov protiv Jonesa, iako se čini malo vjerojatnim da će mu se to ispuniti.

Linker
01. svibanj 2024 05:14