UFC

Jon Jones o činjenici da je bio autsajder prema kladionicama: ‘Kladiti se na mene nije loša ideja‘

 Jon Jones 

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Noćas ćemo konačno saznati kako će Jonesu sjesti teška kategorija i hoće li iz kaveza izaći s pojasom prvaka

Noćas ćemo konačno svjedočiti povratku Jona Jonesa nakon tri godine bez nastupa. Nakon pobjede nad Dominickom Reyesom odlučio se povući i uzeti si vremena da podigne kilažu i konačno se odluči na debi u teškoj kategoriji. Kako je to Jones tada objasnio, počeo se osjećati kao da radi u uredu te ga imena u poluteškoj više nisu uzbuđivala i motivirala, tako da se odlučio na ovaj potez.

Kako će izgledati u kavezu sa 112,5 kilograma, saznat ćemo noćas. Za nekih 200 grama je jučer na službenom vaganju bio teži od Ganea, a i prema kladionicama je do nedavno bio autsajder. Ne treba to previše čuditi nikoga jer ipak treba uzeti u obzir da ga toliko nije bilo u kavezu a i debitira u teškoj kategoriji, a jučer su ga na press konferenciji pitali što misli o ulozi autsajdera:

‘‘Ne, ne mislim da se radi o nepoštovanju. Ciryl Gane je bio jako aktivan, jako puno toga je napravio u UFC-u. Razumijem da sad postoji jako puno fanova koji me nikad nisu gledali kako se natječem, tako je kako je. Mogu zamisliti puno ljudi da stavljaju veliki novac sad kad sam ‘underdog‘, tako da će kladionice to morati promijeniti. Nisam nešto u kockanju, ali klađenje na mene nije najgora ideja‘‘, rekao je Jones.

Hoće li se pokazati da su kladionice bile u krivu oko Jonesa, saznat ćemo noćas. Trenutno je prema većini kladionica favorit, no u teškoj kategoriji se nikad ne zna. Istina je da je to borac kojeg mnogi smatraju najvećim svih vremena, ali kako je ranije rekao Adesanya, tri godine van MMA sporta su uistinu velika stvar. Osim toga, u meč ulazi teži nego ikad tako da će i to sigurno imati utjecaja. Hoće li Jones noćas iz kaveza izaći kao prvak teške kategorije, saznat ćemo jako brzo.

Linker
16. travanj 2024 09:20