UFC

(VIDEO) Pogledajte ceremonijalno vaganje Jonesa i Ganea, te dolazak Conora McGregora na binu!

  Jon Jones, Conor McGregor  

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Irac napravio šou na vaganju i dodatno promovirao borbu

Danas ćemo konačno svjedočiti povratku po mnogima najboljeg MMA borca svih vremena. Jon Jones ispunio je najavljivano, te je prešao u tešku kategoriju, gdje će ga u izravnoj borbi za pojas dočekati Ciryl Gane. Službena vaga je odrađena, gdje je Jones težio 112.5 kilograma, dok je Ciryl Gane bio samo 200 grama lakši. Zatim je na red stigao i ceremonijalni dio vaganja, gdje su se posljednji put prije ulaska u kavez oči u oči suočili sudionici glavne borbe večeri.

Dok je Ciryl Gane izgledao uobičajeno atletski građen, kod Jona Jonesa se vidio trbuščić koji je rezultat nabijanja mase radi prelaska u tešku kategoriju. Iako su mnogi možda očekivali kako će vidjeti mišićavog Jonesa na vaganju, kao što je i on sam izjavio u jednoj od svojih izjava, ovo nije bodybuilding, već MMA.

U nižim kategorijama je normalno da borce krase mišićava tijela, no u teškoj je to rijetko kada bio slučaj. Velika mišićna masa znači trošenje više kisika, te bi mogla više odmoći nego pomoći borcima osim ako im to nije genetski uvjetovana građa. Jone će uvećanom kilažom sigurno dobiti na snazi, kako u hrvanju tako i u udaračkim segmentima. Upitno je svakako u kakvom mu je stanju kondicija s obzirom na dobivenu masu, no sudeći po njegovoj kondiciji u prijašnjim borbama ne vjerujemo da će sada to toliko značajno pasti da bi utjecalo na ishod borbe.

Priliku za svoju promociju iskoristio i slavni Irac koji je odmah nakon suočavanja dvaju teškaša kročio na pozornicu. Prvo se prijateljski pozdravio s Jonesom, a zatim uzeo mikrofon u ruke i napravio pravi šou kakav mu i priliči. Cijelu snimku McGregorovog dolaska pogledajte u nastavku članka.

Linker
19. travanj 2024 08:11