UFC

Miočić otkrio kada očekuje povratak u kavez: ‘Jones? Ne zanima me što priča, hoću svoju titulu!‘

Miočić vs. Ngannou
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vrlo dobro je raspoložen Stipe Miočić nakon posljednjih informacija o njegovoj idućoj borbi

Iako je Stipe Miočić podosta uvjerljivo izgubio drugu borbu protiv Francisa Ngannoua, kada je početkom proljeća ostao bez titule, to nikako ne pobija činjenicu kako je između njih dvojice 1:1, odnosno da Stipe iz 2018. godine nosi jednako uvjerljiv trijumf protiv Kamerunca. Sve to dovodi to zaključka da treća borba itekako ima smisla.

Već je i sam Stipe prošao temu kilograma i toga kako je u drugoj borbi jednostavno nedostajalo snage, koja bi došla s dodatnom težinom te kako je to greška koju će ispratiti. No, kao što je u razgovoru za Submission Radio rekao, ne želi to smatrati razlogom poraza.

"Kao što sam već rekao, ja nisam pokušavao skidati kilograme. Jednostavno se dogodilo s mojom promjenom u prehrani. On me pogodio dobrim udarcima, dobro je hrvao i dogodilo se što se dogodilo. Ja sam se do samog kraja borbe osjećao dobro", otkrio je Stipe.

Uvjeren je kako će to nove borbe doći, a u njoj će biti snažniji. Ako već kilograme nije planski skinuo, iste planski namjerava dobiti. No, upitan je od strane svojih sugovornika znači li to da će i mijenjati stil borbe, odnosno ono kako će joj pristupiti.

"Ne znam hoću li mijenjati stil. Vidjet ćemo kad ponovno budem veći i snažniji. Imam najbolje trenere na svijetu koji će me pripremiti. I prošli put su mi pripremili najbolju moguću taktiku, no nisam je se u potpunosti pridržavao", iznio je vjeru u svoj tim, da bi onda odgovorio na pitanje je li pogledao borbu ili barem neke njene dijelove:

"Samo razmišljam o tome kako mi je oduzeo nešto moje i kako želim revanš. Borbu nisam gledao, ali znam sve što sam krivo napravio. Osim toga sam na internetu vidio dovoljno memeova sebe nokautiranog, s gitarom u rukama. Nisu me ti memeovi uvrijedili, dobro sam se nasmijao. Ali, porazi su ono što me inače izluđuje i samo mu želim uzvratiti."

Raspoloženje mu je svakako popravila posljednja izjava Dane White kako se odustalo od Jona Jonesa te kako će Stipe biti izazivač, neovisno o tome tko u borbi Ngannoua i Lewisa pobijedi. Naravno, tu uvijek ostaje ona verzija da je sve to samo i dalje način pregovora, odnosno pokušaji kojima bi se isprovociralo Jonesa te da bi se sve promijenilo ukoliko bi došlo do kontakta s UFC-a i bivšeg prvaka poluteške kategorije.

"To bi bilo sjajno, to sam i očekivao. Ne znam što će se dogoditi, no bio sam sretan to čuti. Ne mogu reći tko će pobijediti, no naravno da bih volio uzvratiti Francisu. No, Derrick Lewis je dobar borac. Isto tako, nisam matchmaker da mogu znati što će se dogoditi ako se Jones javi. Dok ne bude ugovora, ne znam ništa", jasan je i ovaj stav.

Jedan način provokacije bila je Whiteova izjava kako se Jones može u međuvremenu boriti protiv Stipe, što je ovaj izričito odbio. Uostalom, Stipe za tri mjeseca po drugi put postaje otac i do tada sigurno nema namjeru ulaziti u Octagon.

"Ne slušam ga što on priča, tako je kako je. Ja nisam matchmaker. Meni je bitno samo vratiti pojas. Protiv Jonesa bih se volio boriti i savladati ga, on je taj pound-for-pound najbolji svih vremena, ali nije mi glavni cilj. Njegovi planovi mi sad nisu bitni, ja imam svoje ambicije, a on može pričati što želi", poruka je za Jonesa.

Na kraju je još samo došlo pitanje za kada očekuje revanš, odnosno svoj povratak u Octagon.

"Krajem ove godine ili ranije iduće, ne znam kad bi se to moglo dogoditi", odgovor je kojim je otkrio kako zapravo još uvijek ništa ne zna. Kao i Stipe, fanovi se također mogu nadati da će se sve na kraju dogoditi onako kako bi bilo sportski, odnosno da će najveći teškaš u povijesti UFC-a ipak dobiti priliku osvetiti poraz.

Linker
14. travanj 2024 16:01