UFC

Jon Jones angažirao novog savjetnika, za karijeru će mu se brinuti boksački menadžerski mag

Richard Schaefer i Oscar De La Hoya
 Jeff Bottari/Getty images/Profimedia
Poznato je tko će u ime Jona Jonesa pokušati doći do dogovora s UFC-om

Nakon što je nedavno prekinuo suradnju s braćom Kawa i njihovim First Round Managementom, Jon Jones neko je vrijeme tražio novu osobu koja će se brinuti za njegovu karijeru. S Kawama je surađivao 11 godina i oni su sudjelovali u pregovorima za sve njegove najvažnije borbe, no odlaskom u tešku kategoriju odlučio je Jones nešto promijeniti i na tom polju.

Neko vrijeme spominjalo se da bi mogao postati novi član ergele trenutno najmoćnijeg MMA menadžera, Alija Abdelaziza, ali zapravo je Jones izborio nešto još veće. Odnosno za njegovu karijeru pobrinut će se ime podosta iznad MMA svijeta. Riječ je o donedavnom glavnom direktoru Golden Boy menadžerske agencije, Richardu Schaeferu.

Suradnju s bivšim glavnim čovjekom od povjerenja Oscara De La Hoye, Jones je otkrio objavom na Twitteru.

"Angažirao sam Richarda Schaefera kao svog savjetnika. Richard je već 20 godina u svijetu borilačkog sporta i uspio je organizirati neke od najvećih globalnih PPV priredbi u tom periodu. Borci poput Mayweathera, De La Hoye, Canela, Hopkinsa, Barreta i Marqueza predvodili su priredbe koje je Richard promovirao i producirao. Njegovo znanje i iskustvo o PPV industriji i borilačkom sportu je nemjerljivo. Uzbuđen sam pokrenuti iduće poglavlje svoje karijere, dok nastavljam cementirati svoje mjesto u povijesti kao jedan od najvećih i to s Richardom kao svojim savjetnikom. Ne mogu dočekati da fanovima sporta pružim borbe koje žele vidjeti", napisao je Jones.

Schaeferov posao bit će doći do ponude UFC-a koja će zadovoljiti Jonesove apetite, odnosno dogovoriti borbu za titulu prvaka. UFC se za sada Jonesu izravno nije javio, kao niti on njima, no moguće je da će se strategija promijeniti sad kad kraj sebe ima ovakvog čovjeka, koji zna za svoje klijente izvući ono najbolje.

Jones je u svom posljednjem Twitter obraćanju otkrio kako namjerava još godinu dana pripremati svoje tijelo za tešku kategoriju i tek onda nastupiti. No, ako uistinu tako misli, sigurno ne bi već sada angažirao čovjeka poput Schaefera. Njegov posao bit će samo jedan, Jonesu dogovoriti uvjete nastupa ravne onima kakve ima Conor McGregor, budući da je to Jonesova želja. Ne toliko zbog novaca koliko zbog same činjenice da će se time izjednačiti s najpopularnijim borcem svijeta. Da, ova igra većinom se vrti oko ega. Ali, Jones taj svoj ego namjerava namiriti.

Linker
08. svibanj 2024 17:31