UFC

Jones ne smatra Ganea najopasnijim udaračem s kojim se susreo: ‘To su Thiago Santos, Machida...‘

Thiago Santos vs. Jon Jones

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti borio se s pregršt opasnih udarača

Stilski vrlo zanimljiv bit će obračun Ciryla Ganea i Jona Jonesa na UFC 285 eventu. Gane je borac koji preferira stojku i mnogi ga vide kao jednog od najboljih teškaša u povijesti kad je stojka u pitanju.

Bilo je ubojitijih nokautera od Ganea, ali ovako brz i tehnički profinjen teškaš zbilja se rijetko viđa. Čak je i Francis Ngannou morao prionuti na hrvanje kako bi porazio Ganea, a Francuzu je to jedini poraz u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Što se Jona Jonesa tiče, on je prije svega kompletan MMA borac. Odvijala se borba u stojci ili u parteru, Jones je dominantan i to je nešto što ga čini ponajboljim borcem u povijesti MMA-a. ‘‘Bones‘‘ je poznat kao borac koji voli poraziti protivnika upravo u onom segmentu u kojem se protivnik najugodnije osjeća. Na taj način Jones psihički lomi protivnika i stoga nije nemoguće da s Ganeom odradi meč u stojci.

Time bi si vjerojatno otežao posao, ali Jon Jones ne vidi Ciryla Ganea kao najboljeg majstora stojke s kojim se susreo u karijeri. Jedan od fanova pitao ga je upravo to: ‘Misliš li da je Ciryl Gane najbolji udarač kojeg si ikad susreo?‘, a Jones je odgovorio:

‘‘Ne, ne mislim. Thiago Santos, Lyoto Machida, lista se nastavlja. Borio sam se s mnogim tipovima koji su bili vrlo opasni na nogama. To su bili tipovi s vrlo zastrašujućom nokauterskom snagom. Osjećam se ugodno i ovo definitivno neće biti kickboksački meč.‘‘, napisao je Jones na Twitteru.

Kad je u pitanju snaga za nokaut jednim udarcem, to je nešto po čemu Jones npr. nije tako poznat. Odlaskom u tešku kategoriju to se možda promijeni, ali Jones bi mogao izgubiti na brzini. ‘‘Bones‘‘ ipak uvjerava fanove da kilaža neće utjecati na njegovu brzinu.

‘‘Uopće neće utjecati, čak se osjećam brže i eksplozivnije. Definitivno posjedujem i nokautersku moć koju prije nisam imao.‘‘, pojasnio je Jones.

Očekivanja od Jonesa u teškoj kategoriji izrazito su velika, ali Ciryl Gane neće biti nimalo lak zalogaj. ‘‘Bones‘‘ će se morati pojaviti u najboljem mogućem izdanju, a nama kao fanovima preostaje čekati tu noć s 4. ožujka (treći mjesec) na 5. ožujka. Sve smo bliže.

Linker
17. travanj 2024 05:53