UFC

Jones progovorio o nasilju nad zaručnicom: ‘To je moja prošlost koja me čini čovjekom kakav sam danas‘

Jon Jones i zaručnica Jessie

 Screenshot (twitter, New York Post)

Na velikom udaru javnosti našao se Jon Jones u devetom mjesecu 2021. godine, nakon primitka u UFC-ovu Kuću slavnih. ‘‘Bones‘‘ je proslavio ulazak u ‘‘Hall of Fame‘‘ uz nešto veće količine alkohola, a večer je kulminirala tako što je fizički napao svoju zaručnicu Jessie Moses.

‘‘Bonesa‘‘ je morala privesti policija, a osim fizičke sile nad zaručnicom, Jones je glavom udarao po haubi policijskog automobila i dodana mu je optužnica za oštećenje službenog vozila. Jonesova zaručnica u svom je iskazu izjavila da je Jones ‘‘dodirnuo poleđinu njene glave‘‘ i nakon toga ju je potegao za kosu. Isticala je da ju nije udario, ali krv na njenoj i odjeći i krvava usnica ukazivali su na nasilje. Jessie je izjavila da nije bila niti svjesna da joj krvari usna, a policijski službenici naveli su da Jessie djeluje uplašeno dok prepričava incident.

Jones je kasnije oslobođen optužbi za nasilje nad majkom svoje troje djece, a da je sve dobro između njega i Jessie, mogli smo zaključiti nakon njegove pobjede nad Cirylom Ganeom. Jessie Moses ušla je s Jonesovom ekipom u kavez i uslijedio je poljubac nje i Jonesa. U razgovoru s Joeom Roganom nakon borbe, Jones se zahvaljivao svojoj zaručnici, ističući da mu je ona najveća podrška u životu.

Iako ranije prošlog tjedna nije bio voljan razgovarati o svom napadu na zaručnicu, nakon borbe se ipak otvorio i na konferenciji za medije dao je svoj komentar na slučaj iz devetog mjeseca 2021. godine.

‘‘Svi imamo svoju prošlost i hvala Bogu da me ta prošlost čini čovjekom kakav sam danas. Moja obitelj i ja bolje smo nego što smo ikad bili. Jako sam zahvalan Bogu jer me koristi tako da pokaže drugim ljudima da nitko nije savršen i da unatoč vašim padovima, nebo je granica za one koji ne odustaju i koji znaju kleknuti i pomoliti se. Hvala Bogu i na ovoj platformi (UFC-u) preko koje mogu govoriti o tome. To mi jako puno znači.‘‘, osvrnuo se Jones na svoju situaciju.

U jednu ruku zbilja je lijepo vidjeti Jonesa ovako poniznog i dojam je da se promijenio. Međutim, tko god prati Jonesa nešto dulje, svjestan je da smo nebrojeno puta svjedočili njegovim ‘‘promjenama‘‘ i ovakvim govorima, a nedugo poslije, Jones bi nas razočarao novim incidentom. Naravno da se svi mogu promijeniti nabolje, ali pričekajmo neko vrijeme prije nego donesemo konačni sud o Jonesovoj promjeni.

Linker
20. travanj 2024 13:22