UFC

Jones protiv Pavlovicha na UFC-u 293? Stipe ispada iz igre? ‘Radi se na tome, pregovori su u tijeku‘

Jon Jones i Sergei Pavlovich

 Profimedia
Prema informacijama koje je plasirao Chael Sonnen, "Bones" bi teškašku titulu trebao braniti u Australiji

Nakon što je Jon Jones u svom povratničkom meču, ujedno i teškaškom debiju, na UFC 285 priredbi početkom ožujka ekspresno završio Ciryla Ganea u prvoj rundi i postao "heavyweight" prvakom, činilo se kako je okršaj "Bonesa" i Stipe Miočića za monumentalno naslijeđe bliži realizaciji nego ikada ranije. Oba su borca javno i otvoreno iskazivala želju da odmjere snage u oktogonu, a u kontekstu njihovog obračuna višekratno su se spominjali 8. srpanj u UFC 290 "event" u Las Vegasu. Kako je vrijeme odmicalo, tako je postajalo sve jasnije da se borba u tom terminu neće održati, a situacija se sada dodatno zakomplicirala, budući da je, prema informacijama koje je plasirao Chael Sonnen,u jednadžbu upao i novi faktor - Sergei Pavlovich.

"Čujem snažne glasine će Stipe i Jones ‘planuti‘ i da će se Pavlovich boriti protiv Jonesa u rujnu. Dovoljno su snažne da vam mogu reći da se radi na tome. Ne znam gdje su stigli s pregovorima, ali tome se teži", otkrio je Sonnen u razgovoru za Thicc Boy, dodavši da bi se prvak teške divizije trebao s ruskim teškašem boriti u Australiji, odnosno na UFC-u 293.

Event u Sidneyju nedavno je najavio sam Dana White, a nedugo nakon toga pojavile su se priče o tome da će UFC 293 predvoditi prvak srednje kategorije Israel Adesanya, u borbi s pobjednikom meča između Roberta Whittakera i Dricusa Du Plessisa. Sonnenove izjave sada su bacile potpuno novo svjetlo na australsku priredbu.

"Ako su imali partnere u Australiji i obećali im ‘Izzyja‘, vjerojatno su im rekli: ‘Gledajte, ne možemo to isporučiti, ali vam možemo dovesti Jonesa i Pavlovicha. Jesmo li dobri‘, a oni su im vjerojatno odgovorili: ‘Da, dobri smo‘", rekao je nekadašnji izazivač za UFC-ove titule u srednjoj i poluteškoj diviziji, a danas MMA analitičar i insajder.

Uskoro ćemo saznati jesu li Sonnenove informacije točne. Jones je nedavno izjavio kako nije zainteresiran za borbu s Pavlovichem, no u borilačkom svijetu stvari se brzo mijenjaju, pa bi tako, uz odgovarajuću financijsku ponudu, i "Bones" mogao naglo promijeniti svoj stav. Sve u svemu, Pavlovich bi sa svojim trenutnim "hypeom" i činjenicom da je trenutno drugoplasirani teškaš na UFC-ovoj ljestvici (a Miočić treći) doistamogao pomrsiti Stipine planove, ali i ugasiti (privremeno, a možda i trajno) nade svih ljubitelja MMA sporta, osobito onih u Hrvatskoj i regiji, koji već neko vrijeme zazivaju povratak najuspješnijeg teškaša u UFC-ovoj povijesti i njegov obračun s jednim od najvještijih boraca koji je ikada koračao oktogonom.

Linker
13. travanj 2024 02:44