UFC

Michael Bisping dao zanimljivo mišljenje o borbi Furyja i Jonesa: ‘Ne dajem mu promil šanse, ali bih platio da to gledam!‘

Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Michael Bisping)
‘Bonesov‘ povratak i dalje visi u zraku

Predsjednik UFC-a Dana White nastavio je pozivati ​​najboljeg svjetskog boksača teške kategorije Tysona Furyja u oktogon nakon UFC Vegas 74 proteklog vikenda. Furyjev ulazak u MMA ne bi bio prvi put da boksač visokog profila napravi prelazak u MMA i obrnuto. U konačnici, rezultati su uvijek bili otprilike ono što bi se očekivalo — osim recimo Rayu Merceru kojem je trebalo samo devet sekundi da nokautira Tima Sylviu u lipnju (šesti mjesec) 2009. godine.

Razgovor sredinom 2023. godine pokrenut je između Furyja i aktualnog UFC prvaka u teškoj kategoriji Jona Jonesa nakon ranijih nagađanja o okršaju Furyja i Francisa Ngannoua. Nakon što je odbacio ideju o "gimmick borbama", White posve jasno daje do znanja da bi on bio domaćin borbe u svojoj promociji. To je vjerojatno zbog pretpostavljenog povoljnog ishoda, a bivši prvaci koji su postali analitičari poput Michaela Bispinga ne vide nikakav drugi rezultat, odakle dolazi fascinacija gledatelja.

"Tko to ne bi htio vidjeti? Tyson Fury u oktogonu protiv Jona Jonesa, platio bih da to gledam!", rekao je bivši prvak srednje kategorije UFC-a.

“[Oleksandr] Usyk bi se trebao boriti [s Furyjem], Stipe [Miočić] bi se trebao boriti s Jonom Jonesom. Ali kažem vam, baš kao obožavatelj, volio bih to vidjeti. Zaintrigiran sam. Fury je velik tip, on je moćan čovjek. Potječe iz borbene ciganske obitelji. Oni su teška kopilad, jednostavno. Ali u natjecanju mješovitih borilačkih vještina unutar oktogona bez oružja, on neće imati proklete šanse, nema j***ne teorije."

Razgovor o ovoj borbi dolazi u zanimljivo vrijeme. Kako lipanj (šesti mjesec) počinje, mjesec dana od sada bio je prvotno ciljani datum za Jonesovu prvu obranu UFC naslova u teškoj kategoriji protiv bivšeg dvostrukog prvaka Stipe Miočića . Nažalost, nema dogovora za događaj International Fight Week UFC 290 8. srpnja (sedmi mjesec), a “Bonesov” povratak ostaje u zraku.

Jones je jasno dao do znanja zašto želi Miočića kao sljedećeg i to je jedino ime za koje je izrazio veliki interes osim ove novorazvijene Furyjeve ideje. Opcije za izazivače nisu tajna među onima koji su dostupni, koliko god realne bile u teškoj kategoriji. Međutim, povijest je pokazala da su spektakularna uparivanja poput Floyda Mayweathera Jr. protiv Conora McGregora najunosnija što daje pravo Bispingu da mašta o ovom raspletu.

Linker
27. travanj 2024 05:17