UFC

Jones se javio nakon posljednjeg incidenta: ‘Vrijeme je da alkohol postane moja prošlost‘

Jon Jones
 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Pomalo neočekivano, Jon Jones ostavio je nekoliko poruka vezanih uz prošlotjedno uhićenje

Iako je bilo podosta neočekivano da će se Jones tako brzo nakon događaja javiti, odnosno niti puni dan nakon što su se pojavili detalji onoga što se zapravo dogodilo, on je to napravio. Ne radi se tu o nekom otvorenom obraćanju javnosti niti o iskrenoj poruci u kojoj će objasniti svoju stranu, no očito se borilačka zvijezda odlučila osvrnuti na ono što se dogodilo.

Napravio je to putem InstaStory objave, odnosno poruka koje je dodao na snimku koju je postavio. Snimka dolazi s treninga, gdje Jonesa vidimo kako diže utege, uz pjesmu "You got a friend in me". Kroz ono napisano možemo zaključiti kako je za svoje ponašanje, koje zapravo nije u potpunosti definirano, optužio alkohol.

"Doživio sam previše traume do sada da bih konzumirao alkohol. Moj mozak se jednostavno više ne može nositi s tim. Ostavit ću alkohol zauvijek kao dio svoje prošlosti", napisao je Jones dodavši već svojevrsno standardne floskule:

"Sad je vrijeme za raditi napornije nego ikad i pretvoriti ovu noćnu moru u najbolju stvar koja mi se dogodila u životu. Ono što je vrag namijenio lošima, Bog je namijenio dobrima. Već sam nazad na svom konju."

Jones će ipak idućeg mjeseca pred sudom morati objasniti što se točno dogodilo te zbog čega je njegova zaručnica pronađena krvavog lica. Ipak, bez njenog svjedočenja, a već istog jutra to nije imala namjeru napraviti, sumnje na obiteljsko nasilje mogle bi biti odbačene. Jones će gotovo sigurno biti kažnjen za opiranje uhićenju i oštećenje policijskog vozila, no to nisu prekršaji zbog kojih bi mogao snositi posljedice po pitanju svog UFC ugovora.

Samo nekoliko sati prije incidenta, Jones je tijekom svog govora prilikom ulaska u UFC-ovu Kuću slavnih, izjavio kako se osjeća sjajno, da trenira bolje nego ikad te da se njegov povratak, i to kao kandidat za napad na titulu teške kategorije, može očekivati u drugoj četvrtini iduće godine.

Linker
14. travanj 2024 20:28