UFC

(VIDEO) Odlični Ukrajinac izborio UFC ugovor sjajnim nokautom na Contender Seriesu

Ihor Potieria
 Screenshot
UFC-ov roster bogatiji je za dva imena nakon pete ovosezonske epizode popularnog showa

Iako Dana White ovog tjedna nije bio tako široke ruke kao nekih ranijih, dva borca ipak su zaradili ugovore s UFC-om zahvaljujući nastupima u petoj ovosezonskoj epizodi Contender Seriesa. To su poluteškaš iz Ukrajine, Igor Poterya te Meksikanac Daniel Zellhuber, borac lake kategorije.

Ukrajinac je svoj ugovor izborio u glavnoj borbi priredbe, koja je predstavljala okršaj talentiranih europskih poluteškaša. Poterya, koji je prije ovog nastupa slavio u 18 od 20 odrađenih borbi, ušao je kao autsajder u okršaj protiv Lukasza Sudolskog. Poljski borac vam je vjerojatno poznat po tome što je u svoja posljednja dva nastupa upisao pobjede nad Mariom Žgelom i Stipom Bekavcem. Ušao je u borbu s omjerom 8-0, a onda je tamo doživio svoj prvi poraz.

Sve je bilo gotovo već u prvoj rundi, odnosno za nešto manje od četiri minute. Nakon početnog ispitivanja snaga, Poterya je odlučio pokazati koliko jako može udariti. A to je izuzetno impresivno, budući da su prave dvije bombe bile dovoljno da se Poljaka onemogući za nastavak borbe. Ovakvom izvedbom Poteryja nije Dani Whiteu dao drugi izbor nego ga proglasiti novim članom promocije.

Zellhuber je svoj ugovor izborio nakon pravog rata u tri runde protiv Lucasa Almeide. Obojica su u borbu ušli kao neporaženi, a svoju nulu sačuvao je Meksikanac, koji je nakon pravog rata završio uzdignute ruke. Zadovoljan je Dana White bio i s Brazilcem, poručivši mu neka ostvari još jednu pobjedu, nakon čega će dobiti poziv.

Caio Borralho, koji je savladao Aarona Jefferyja i teškaš Rizvan Kuniev, koji je nokautirao Edivana Santosa, nisu napravili dovoljno da bi naveli Whitea na dodjeljivanje ugovora i svoj put do UFC-a morat će pronaći nekom drugom linijom.

Linker
14. travanj 2024 17:52