UFC

Jones se osvrnuo na one koji ga ne smatraju najvećim ikad: ‘Teško im je gledati kako radim velike stvari‘

Jon Jones

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Jedan od najvećih boraca u povijesti MMA-a smatra kako se radi o svojevrsnoj zavisti

Jako je teško odlučiti se za najvećeg borca u povijesti nekog sporta, a naročito MMA-a koji je relativno noviji sport i previše je različitih kriterija na temelju kojih se nekog borca može istaknuti kao najvećeg ikad.

Jedan od onih koji će uvijek biti u konkurenciji za takav epitet svakako je Jon Jones. Radi se o borcu koji je postao UFC-ovim prvakom s nepune 24 godine i time je još uvijek najmlađi prvak u povijesti promocije. Nema previše smisla nabrajati Jonesove rekorde.

Dovoljno je reći da je UFC-ov pojas osvajao u dva navrata, a ukupno je upisao čak 11 obrana titule. Nominalno je i neporažen, jer jedini poraz došao je diskvalifikacijom zbog nedozvoljenih udaraca u borbi protiv Matta Hamilla kojeg je totalno izdominirao.

‘‘Bones‘‘ samog sebe često naziva najvećim i ističe koliko je puta slavio u mečevima za titulu. Mora se priznati da je to itekako valjan argument, ali često se Jonesova sportska postignuća umanjuju zbog problema izvan kaveza, ali i višestrukih doping skandala.

Jedan od njegovih pratitelja osvrnuo se na tu temu tako što je uputio Jonesu zanimljivo pitanje.

‘‘Misliš da su ljudi svjesni da si ‘GOAT‘ (najveći ikad) ali ne žele da to budeš zbog svoje prošlosti?‘‘

Sasvim je poznato da mnogi MMA fanovi gaje takav stav, a Jones se kratkim odgovorom osvrnuo na tu temu.

‘‘Teško je gledati kako tako velike stvari radi netko za koga smatrate da ste bolji od njega. Neka se suoče s tim.‘‘, poručio je Jones svim svojim ‘‘hejterima‘‘ kojima pripadaju i određene kolege borci koji znaju umanjivati njegove uspjehe zbog svih skandala izvan kaveza.

Jon Jones svakako je jedan od najvećih u povijesti, a odabir onog najvećeg ikad, zapravo je stvar ukusa. Jones će svoju ostavštinu nastaviti graditi kroz tešku kategoriju, ali teškaški debi čekamo već dulje od dvije godine.

Stipe Miočić mogao bi mu pružiti ‘‘dobrodošlicu‘‘ u teškoj kategoriji, a bio bi to više nego dobar test Jonesovih sposobnosti kad je teška kategorija u pitanju.

Linker
26. travanj 2024 20:35