UFC

Jonesov teškaški debi pod upitnikom!? ‘Osvojit ću taj pojas čim shvate koliko vrijedim‘

Jon Jones
 screenshot (YouTube, UFC)
Čini se kako UFC i Jon Jones ipak još nisu došli ‘na zelenu granu‘

27. ožujka održat će se borba za titulu UFC-ove teške kategorije između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua. Dok čeka tu borbu, predsjednik UFC-a Dana White već naveliko mašta o okršaju pobjednika te borbe protiv Jona Jonesa, što bi svakako bila najveća borba u povijesti UFC-ove teške kategorije. Zapravo, bila bi to neupitno jedna od najvećih borbi u povijesti ovog sporta.

Najavio je White već ranije kako je Jones idući za prvaka, no već prošlog mjeseca je Jones otkrio kako tako nešto još uvijek nije dogovoreno, zapravo nije se niti krenulo pregovarati. On je svoje teškaške ambicije ozbiljno iskazao, uostalom već je odradio i ozbiljnu transformaciju svog tijela.

No, u nekoliko tjedana od posljednje izjave očito se ništa nije promijenilo, što je Jones potvrdio putem statusa na Twitteru, koji je došao kao odgovor na objavu jednog drugog korisnika. Ista se ticala njegovog "G.O.A.T." statusa.

"Došao sam do točke gdje na to mogu vrlo jasno gledati. To si mogu vrlo opušteno i samouvjereno priznati. I čim dođem u priliku biti plaćen usporedno s tim, bit će to jedna luda vožnja. Moja se ostavština nastavlja graditi", odgovorio je Jones fanu koji ga je proglasio neupitno najboljim borcem svih vremena.

Idući fan je onda dodao kako tako što neće biti upitno ako Jones osvoji titulu teške kategorije. Tu je onda on još jednom dodao kako mu je to plan, ali da neće ulaziti u tu borbu dok ne bude plaćen onoliko koliko on sam smatra da vrijedi. A to je sigurno više od dosadašnjih njegovih primanja, koja su za posljednje borbe iznosila pola milijuna dolara fiksnog honorara.

"Trenutni prvak ima 38 godina, meni je tek 33. Držite me za riječ, imat ću već jednom i taj pojas u svom vlasništvu. Nema nikakve žurbe. Nastavit ću izgrađivati svoje tijelo i fokusirati se na sve stvari koje radim izvan Octagona, u nadi da će me promocija jednog dana početi više cijeniti i prepoznati koliko vrijedim", odgovorio je dugogodišnji prvak poluteške kategorije, koji je taj pojas napustio krajem proljeća prošle godine.

UFC trenutno ne govori ništa po pitanju Jonesovih primanja, iako je White više puta naglasio kako već ovog ljeta vidi Jonesa u Octagonu s teškaškim prvakom. Za pretpostaviti je kako čekaju ishod borbe Miočića i Ngannoua, a onda će krenuti dalje. Zapravo nema smisla išta s Jonesom prije toga pregovarati. Kad se bude znalo tko je prvak i kad bi mogao biti spreman za idući ispit, lako će White okrenuti Jonesov broj telefona.

Linker
01. svibanj 2024 00:51