UFC

Jonesov trener za stojku otkriva: ‘On bi se radio borio protiv Adesanye i uništio bi ga gore nego Veru‘

Jon Jones

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Jedno vrijeme se šuškalo o meču između Adesanye i Jonesa, ali izgledi su sada jako mali

Puno prašine i interesa privukao je Brandon Gibson, dugogodišnji trener Jona Jonesa. Prije nekoliko dana imali ste priliku čitati dio njegovog intervjua za Submission Radio, prilikom čega se osvrnuo na Stipu Miočića i Francisa Ngannoua, odnosno na Jonesove šanse protiv njih. Ako ste propustili taj tekst, možete mu pristupiti OVDJE.

Prilikom tog spomenutog gostovanja na Submission Radiu, Brandon Gibson dotaknuo se i Israela Adesanya. Jedno vrijeme javno su se prozivali Jones i Adesanya, a Izzy je imao ozbiljne ambicije boriti se protiv ‘‘Bonesa‘‘ u poluteškoj kategoriji.

Jones je ipak napustio tu kategoriju sredinom 2020. godine, no Izzy je napao titulu u prvoj polovici protekle godine. Jan Blachowicz pokazao se prevelikim zalogajem za osjetno lakšeg Adesanyu i tu su se nekako ugasile sve priče o potencijalnom obračunu Adesanye i Jonesa. Prozivki još uvijek ponekad bude, ali ‘‘hype‘‘ nije ni blizu postojan kao nekoć.

Brandon Gibson otkrio je kako bi Jones ipak rado odradio taj meč i da nije nemoguće da se to dogodi u budućnosti.

‘‘Ono što znam jeste da bih ja volio taj meč, ako ništa drugo. Siguran sam da bi oni prodali mnogo PPV-a. To bi bio zabavan meč za ‘Bonesa‘. Znam da bi on volio napraviti ‘prljav meč‘ od toga i uništiti ga gore nego što je to napravio Brandonu Veri. Rado bih gledao taj meč jednoga dana.‘‘, rekao je Gibson koji se referirao na Jonesov meč protiv Vere još iz 2010. godine. Jones je slavio u prvoj rundi ‘‘ground-and-poundom‘‘, a Veri je pritom slomio jagodičnu kost.

Gibson je inače trener za stojku i dugi niz godina radi s Jonesom te jako dobro poznaje njegove mogućnosti. Israel Adesanya ipak je po mnogima najveći majstor stojke kad su UFC-ovi borci u pitanju i Jones bi vrlo vjerojatno odveo taj meč u parter gdje bi dominirao svojom snagom i razlikom u veličini. Ako se Gibsona pita, on vjeruje da bi Jones imao štošta za reći i u stojci. Na upit ‘‘Može li Jones biti bolji od Adesanye ako bi se meč odvijao u stojci‘‘, Gibson je rekao:

‘‘Da, apsolutno. Jon se obračunao s nekim od najboljih udarača u povijesti. S tipovima poput Lyota Machide, ‘Rampage‘ Jacksona, ‘Shogun‘ Rue, Alexandera Gustafssona itd. Jon se može nositi sa svima njima.‘‘, pojasnio je ‘‘Six Gun‘‘ Gibson, ali odao je i poštovanje Israelu Adesanyi.

‘‘On je također briljantan u svemu ovome. Njegova vještina da procjenjuje brzinu, vrijeme i distancu je vrlo unikatna. Mislim da je jedan od najboljih u sportu kad je u pitanju fintiranje u stojci. Jako dobar je i defanzivno. On ne radi neke ogromne, drastične pokrete. Ne bori se u stilu Dominicka Cruza koji ima takav stil. Israel je tako precizan da navodi tipove da promaše za milimetar. To je nešto čemu se divim u njegovom stilu i neke od tih elemenata pokušavam usaditi i svojim borcima.‘‘, otkrio je ovaj poznati MMA trener.

Njegovo kompletno gostovanje na Submission Radiu možete poslušati u videu pri dnu teksta.

Linker
14. travanj 2024 05:30