UFC

Jonesov trener pohvalio Miočića, ali ističe: ‘Jones može pobijediti Miočića i Ngannoua, ne sumnjam u to‘

Brandon Gibson i Jon Jones

 Instagram (sixgun Gibson)
Brandon Gibson smatra kako njegov borac posjeduje sve alate da pobijedi one najbolje

Teškaški debi Jona Jonesa i dalje je na čekanju. Najveći UFC-ov poluteškaš u povijesti i jedan od najvećih boraca ikada nije se borio od sredine 2020. godine. Jones je tada pobijedio Dominicka Reyesa, a nakon tog je odlučio preći u tešku kategoriju.

Pojasnio je ‘‘Bones‘‘ kako će mu trebati vremena da nabije mišićnu masu i da se adekvatno pripremi. Nije tajna kako će Jonesa već u debiju dočekati meč za pojas, samo je upitno hoće li se raditi o privremenoj tituli prvaka ili će odmah ići na Francisa Ngannoua koji je prvak teške kategorije.

Proteklog tjedna pojavila su se šuškanja da bi se Jones i Miočić mogli obračunati za titulu privremenog prvaka u 12. mjesecu, ali službene potvrde zasad nema. Ususret Jonesovom nadamo se skorašnjem debiju u teškoj, njegov dugogodišnji trener za stojku, Brandon Gibson, dotaknuo se Jonesovih šansi u teškoj kategoriji.

‘‘Stipe je najveći UFC-ov prvak u povijesti teške kategorije. Jako je svestran, ima puno iskustva u mečevima za titulu. Pokazao je koliko je otporan i prilagodljiv u trilogiji s Danielom Cormierom. Stipe ima pobjedu i nad Francisom (Ngannouom) također. On je odličan, jako dobro potkovan borac, a uz to je i moćan, ima strašnu nokautersku moć u obje ruke. A što se Francisa tiče, on ima taj ‘X-faktor‘. Njegova veličina, snaga i sposobnost da uspava bilo koga iz bilo kojeg kuta, s bilo koje pozicije. On ne mora biti u balansu i slično, to je za njega nebitno. Obojica predstavljaju izazove na poseban način i morat ćemo im pristupiti na različite načine, podosta drukčije načine.‘‘, započeo je ‘‘Six Gun‘‘ Gibson za Submission Radio, ali zatim je iskazao vjeru u Jonesove mogućnosti.

‘‘Ali Jones ima vještinu da pobijedi u oba meča. Uopće ne sumnjam u to. Nitko u teškoj kategoriji nije poput Jonesa. Nitko nije tako dinamičan, brz i talentiran u svim segmentima. Njegov borilački IQ je nešto posebno. Ne kažem da drugi borci nisu pametni i briljantni, ali Jonesov IQ i razumijevanje borbe ne može se usporediti.‘‘, dodao je Gibson.

Brandon Gibson vrlo je iskusan borac koji godinama radi u JacksonWink dvorani te posjeduje iskustvo treniranja brojnih vrhunskih teškaša. Uzevši to u obzir, Gibson može usporediti Jonesa s ostalim teškašima koje je trenirao.

‘‘Trenirao sam mnoge sjajne teškaše poput Arlovskog, Overeema, Franka Mira i Travisa Brownea. Jon Jones je snažniji, eksplozivniji, kreativniji i dinamičniji od svih njih. Jedva čekam njegov debi u teškoj kategoriji. Bit će to nešto uistinu posebno i drago mi je što ću biti dio toga.‘‘, rekao je Gibson.

Inače, Jones je protekle godine izbačen iz JacksonWink dvorane, ali Brandon Gibson nastavio je raditi s njim izvan te dvorane i na taj način će sudjelovati u Jonesovom nastavku karijere.

Nerijetko Jones na svojim društvenim mrežama dijeli snimke s treninga dok udara fokusere, ali otkako je nabio mišićnu masu, često je meta kritika. Jonesa se optužuje da izgleda sporo i tromo na tim snimkama. Gibson je pokušao objasniti o čemu se radi.

‘‘Ne želimo pokazati ono najbolje. Jon ponekad voli pokazati fanovima kako trenutno stoji, ali mi ne lovimo rekorde za brzinu i snagu udarca u tim videima. Ne slažem se s fanovima koji kritiziraju njegov rad na fokuserima, jer ja znam kakav je to osjećaj. Znam koliko je brz, fokusiran i posvećen kroz posljednje dvije godine. Fanovi će biti uistinu šokirani i iznenađeni kad ga vide u teškoj kategoriji.‘‘, dodao je Gibson i time samo povećao nestrpljivost koja raste dugim iščekivanjem Jonesova teškaškog debija.

Linker
19. travanj 2024 20:41