UFC

Leon Edwards tvrdi da je ‘privilegija Dane Whitea‘ stvarna: ‘Colby Covington neće biti sljedeći izazivač‘

Leon Edwards

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije odbija se boriti protiv Colbyja Covingtona

Puno je onih koji se ne slažu s Danom Whiteom kad je u pitanju sljedeći izazivač za titulu u velter kategoriji. UFC i Dana White odabrali su Colbyja Covingtona, borca koji iza sebe ima dvije pobjede i dva poraza u posljednja četiri nastupa, a poraze je upisivao u borbama za pojas.

Unatoč tome, Covington će biti sljedeći na redu za napad na titulu, a jedan od najnezadovoljnijih zapravo je sam prvak, Leon Edwards. ‘‘Rocky‘‘ smatra da Covington ne zaslužuje novi ‘‘title shot‘‘, barem ne u ovom trenutku, a posebno ga boli što je on sam morao puno težim putem doći do napada na titulu.

‘‘Definitivno se i mene nešto pita. Slušajte, on (Covington) neće biti sljedeći na redu za napad na titulu. Pogledajte put koji sam ja prošao da dođem do toga. On (Covington) je dvaput izgubio od tipa (Usmana) kojeg sam ja upravo dvaput pobijedio, zatim je porazio Masvidala, a onda se povukao na godinu i pol. Nije čak objavljivao ni ‘tvitove‘, samo je nestao na godinu dana, a potom se iznenada pojavio na vaganju i to je odjednom dovoljno za napad na titulu. Nema nikakvog smisla, ali vidit ćemo kako će se rasplesti. On mora zaslužiti svoju priliku kao što sam ja to napravio.‘‘, započeo je Edwards u MMA Houru, a potom je dodao:

‘‘Khamzat (Chimaev) i ja se prozivamo godinama. To je tip s kojim sam uparen triput zaredom. Prihvatio sam meč protiv Chimaeva, a Colby je odbio taj meč i sada ga nagrađuju jer je odbio meč. Kad sam ja bio u pitanju, uklonili su me iz poretka. ‘Privilegija Dane Whitea‘ definitivno postoji.‘‘, dodao je Leon.

Podsjećamo, Leon Edwards morao je upisati devet uzastopnih pobjeda prije nego je dobio priliku za napad na pojas. U jednom periodu bio je bez nastupa nešto više od godinu i pol, a UFC ga je uklonio iz službenog poretka zbog inaktivnosti. Edwards je u tim trenucima prihvaćao i meč protiv Khamzata Chimaeva koji je tada bio nerangiran, ali borba se nije dogodila pretežno zbog problema s COVID-om koji su mučili obojicu, ali puno više Chimaeva.

Edwards je strpljivo gradio svoj put, dočekao je priliku i sada je prvak velter kategorije. Očito da Britanac silno cijeni svoj trnovit put do vrha i sada želi veću moć u diktiranju uvjeta. Na kraju krajeva, pitat će se samo UFC i Edwards neće imati puno prostora za biranje.

Linker
24. travanj 2024 09:27