UFC

Jorge Masvidal kritizirao suca nakon poraza: ‘Vidjeli smo bezbroj ovakvih situacija od Herba Deana‘

Jorge Masvidal i Colby Covington

 David Becker/Getty images/Profimedia
UFC-ov borac velter kategorije ne okrivljava suca za poraz, ali je nezadovoljan njegovim postupcima

Teške trenutke u svojoj karijeri proživljava Jorge Masvidal. 37-godišnji ''Gamebred'', kroz 2019. godinu pa nadalje, isprofilirao se kao jedna od najvećih zvijezda u UFC-u. Pobjede nad Darrenom Tillom, Benom Askrenom i Nateom Diazom, vinule su ga u zvijezde. Uslijedila su dva meča za titulu, no Kamaru Usman pokazao se ipak razinom više.

Dva poraza u nizu donose imperativ pobjede u narednom meču, barem ako želite ostati pri vrhu. Međutim, promocija nije bila blaga prema Masvidalu te je uparen s Colbyjem Covingtonom, drugim najboljim borcem u kategoriji. Masvidal je taj meč uvjerljivo izgubio proteklog vikenda na UFC 272 priredbi.

Teže od činjenice da se radi o trećem uzastopnom porazu jeste to što je izgubio baš od Colbyja. Masvidal i Covington nekoć su bili veliki prijatelji, no sada su još veći neprijatelji i rivali. Covington je uputio pregršt osobnih uvreda na račun Masvidala i Jorge je bio izuzetno željan pobjede. Međutim, to se nije očitovalo u kavezu i slavio je ''negativac'' u cijeloj priči.

Iako Masvidal ne bježi od činjenice da je zasluženo izgubio te da je Covingtonovo hrvanje bila nerješiva enigma, ipak je morao istaknuti kako nije zadovoljan suđenjem Herba Deana. Masvidal mu zamjera kako je postupio nakon uboda u oko od strane Covingtona. Spomenuta situacija dogodila se u prvoj rundi, a Herb Dean nije odmah prepoznao prekršaj Covingtona koji je ubrzo završio u dominantnoj poziciji. Krajem prve runde, Dean je pogledao snimku i onda je upozorio Covington zbog uboda u oko. Samo dvije minute kasnije, došlo je do ponovnog prekida, nakon što je Colby pogodio Masvidala udarcem u međunožje. Ne čudi da Jorge nije naročito oduševljen poslom koji je odradio Dean.

''Ubod u oko bio je poprilično gadan. Jedina stvar zbog koje osjećam bol zapravo i jeste taj ubod u oko. Moje oko još uvijek lupa. Imao sam nekoliko nezgoda s Herbom Deanom. Ne razumijem zašto nije popravio tu situaciju. Covington je bacio udarac, promašio je, a zatim me pogodio u očnu jabučicu. Ne želim oduzeti nešto od njegove pobjede, jer to je samo jedna sekvenca, ali bilo bi dobro da je borba tu pauzirana. Ja bih dobio predah, zato što me opako ubo u oko, a ja i dalje osjetim kako mi oko pulsira.'', rekao je Jorge Masvidal na konferenciji za medije nakon eventa, a zatim je odgovorio na pitanje je li iznenađen jer Colbyju nije oduzet bod nakon drugog prekršaja (udarca u međunožje).

''Ne, nisam uopće iznenađen. Jedino me iznenađuje to što nakon uboda u oko nismo razdvojeni i on nije opomenut. Pozicija nakon toga ne bi se dogodila da nije bilo tog uboda u oko. Ali to su jednostavno stvari Herba Deana. Svi ovdje koji gledamo borbe, vidjeli smo bezbroj takvih situacija s njime. Neću krivnju za poraz svaljivati na njega, ali on nije moj tip osobe kad je u pitanju suđenje.'', dodao je ''Gamebred''.

Mora se priznati kako je Masvidal u pravu po pitanju Herba Deana. Uistinu, tko god pomno prati MMA mečeve posljednjih godina, zasigurno će se složiti kako Hean ima uistinu katastrofalnih izdanja. Radi se o sucu koji kako vrijeme odmiče, djeluje sve lošije i nešto se mora poduzeti po tom pitanju.

Linker
19. travanj 2024 22:02