UFC

Jorge Masvidal otkrio koliko je najviše zaradio u karijeri, dotaknuo se i teme brige UFC-a oko medicinskog aspekta

Jorge Masvidal

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Postao je zvijezda 2019. godine nakon što je nokautirao Bena Askrena

Jorge Masvidal uspio je biti vrlo dobro plaćen tijekom posljednjih nekoliko godina svog nastupanja u UFC-u. “Gamebred” se nedavno povukao u mirovinu nakon poraza jednoglasnom odlukom od Gilberta Burnsa na UFC-u 287 u travnju (četvrti mjesec). Dvostruki izazivač naslova i osvajač "BMF" pojasa otkrio je u nedavnom intervjuu koja mu je najveća isplata tijekom karijere, dok je također govorio o tome kako se s medicinske strane brine o UFC borcima.

“Rekao bih točno oko 5 milijuna dolara,” Masvidal je rekao NFL zvijezdi i hvataču Miami Dolphinsa, Tyreeku Hillu na It Needed to Be Said podcastu.

image

Tyreek Hill

BRYAN M. BENNETT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Bryan M. Bennett/getty Images/profimedia

“UFC se brine o nama u određenoj mjeri s liječničkim pregledima, zar ne? Dakle, ako vam se nešto dogodi tijekom borbe ili priprema za borbu, mi smo vrlo dobro zbrinuti — pa čak i nakon borbe. Za sve što se dogodi u teretani vrlo smo dobro zbrinuti. Ali mi nemamo osiguranje izvan toga kao stomatološki plan, ali sve što je povezano s borbama ili treningom, o tome oni brinu.”

Masvidal se natjecao 22 puta u oktogonu, ali njegov nokaut protiv Bena Askrena 2019. godine učinio ga je zvijezdom, također je nokautirao Darrena Tilla i Bena Askrena, a pobijedio je i Natea Diaza te osvojio "BMF" pojas u glavnoj borbi večeri UFC-a 244 u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Taj niz doveo je do toga da je Masvidal dobio dvije uzastopne šanse za naslov u velter kategoriji protiv tadašnjeg prvaka Kamarua Usmana, no oba je puta bio neuspješan. Nakon toga se borio sa svojim bivšim prijateljem i ljutim rivalom. Colbyjem Covingtonom u glavnoj borbi UFC-a 272 u ožujku (treći mjesec) prošle godine, gdje je poražen jednoglasnom odlukom sudaca prije nego što je izgubio od Burnsa te zaključio karijeru.

Linker
30. travanj 2024 23:11