UFC

Nate Diaz kritizirao UFC-ov odabir boraca za ‘BMF‘ titulu: ‘Ne ispunjavaju kriterij, obojica su kreteni‘

Nov 2, 2019; New York, NY, USA; Jorge Masvidal (red gloves) and Nate Diaz (blue gloves) react after their fight during UFC 244 at Madison Square Garden.,Image: 480802689, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Nekadašnji izazivač za ‘‘BMF‘‘ pojas smatra da Gaethje i Poirier ne zaslužuju priliku osvojiti taj pojas

Puno prašine podigla je UFC-ova odluka da vrate ‘‘BMF‘‘ pojas u igru nakon što se Jorge Masvidal povukao iz sporta. Dana White i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odabrali su Dustina Poiriera i Justina Gaethjea kao dvojicu kandidata koji će se boriti za status ‘‘najopakijeg tipa na svijetu‘‘.

‘‘BMF‘‘ titula izmišljena je od strane UFC-a još 2019. godine, a dvojica boraca koji su se tada borili za taj pojas bili su Jorge Masvidal i Nate Diaz. Mnogi su tada bili složni da se radi o dvojici ‘‘savršenih‘‘ kandidata za takav meč, jer Diaz i Masvidal su oličenja pravih fajtera koji su spremni boriti se bilo kada, bilo gdje i protiv bilo kojeg protivnika.

Dustin Poirier i Justin Gaethje također su pravi ratnici i to nitko ne može poreći. Međutim, ako se pita Natea Diaza, UFC je ovaj put promašio s kandidatima koje su odabrali za ‘‘BMF‘‘ titulu.

‘‘Mislim da oni ne ispunjavaju kriterij za taj meč. Obojica su kreteni, zar ne? O čemu pričamo?‘‘, rekao je Nate za Inside Fighting.

Zapravo ne iznenađuje ovakav komentar Natea Diaza. Diaz je poznat kao borac koji rijetko iskazuje poštovanje i divljenje prema ostalim borcima, a Dustin Poirier borac je s kojim se često javno prozivao.

Diaz i Poirier imali su zakazan meč još 2018. godine, ali Poirier je tada otkazao nastup zbog ozljede. Diaz i Poirier pokušavali su ugovoriti međusobni obračun u još par navrata, ali meč se na kraju nikada nije održao.

Diaz je na koncu napustio UFC, a Poirier će 29. srpnja (sedmi mjesec) imati priliku doći do pojasa koji Nate Diaz nije uspio osvojiti.

Linker
27. travanj 2024 09:26