UFC

NA DANAŠNJI DAN: Spektakularno koljeno koje je lansiralo Masvidala u orbitu, a Askrena u provaliju

Jul 6, 2019; Las Vegas, NV, USA; Jorge Masvidal (red gloves) punches Ben Askren (blue gloves) as referee Jason Herzog stops the fight at T-Mobile Arena. Jorge Masvidal set a new record for the fastest knockout in UFC history with five seconds.,Image: 455070513, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
To je bio najbrži nokaut u povijesti UFC-a

U sklopu naše rubrike "Na današnji dan" do sada ste mogli pročitati zanimljivosti iz života Mikea Tysona povodom njegovog rođendana, a i podsjetili smo vas na pobjedu Cro Copa nad zlatnim olimpijcem u džudu, teškaški klasik između Brocka Lesnara i Shanea Carwina te na ekspresni nokaut Ronde Rousey i četvrtu obranu pojasa, a danas ćemo vas podsjetiti na najbrži nokaut u povijesti UFC-a.

Na današnji dan prije točno četiri godine, na UFC-u 239 se odvila borba u velter kategoriji između Jorgea Masvidala (35-17)i Bena Askrena (19-2, 1 NC). Masvidal je prije te borbe upisao pobjedu protiv Darrena Tilla, kojeg je porazio nokautom u drugoj rundi u glavnoj borbi večeri UFC Fight Night-a 147 koji se održao u londonskoj O2 Areni te godine u trećem mjesecu, dok je Askren slavio protiv Robbieja Lawlera na UFC-u 235 istog mjeseca.

Već i prije borbe mogao se osjetiti animozitet između njih te su bile upućene obostrane prozivke, a na kraju se nije moglo dočekati kada će napokon ući u ring. Ipak, oni koji su na početku borbe iz bilo kojeg razloga propustili taj dio ili čak trepnuli, propustili su najbrži nokaut u povijesti UFC-a.

Jason Herzog tek je označio početak meča, a Masvidal je dvije sekunde mirno hodao uz ogradu. Nakon toga, zaletio se prema Askrenu i bacio leteće koljeno, a Askren je dodatno pogoršao situaciju jer je pokušao uhvatiti protivnika i srušiti ga. Koljeno je sjelo točno u bradu "Funkyja" koji je instantno bio nokautiran. Masvidal je uputio još dva teška udarca na podu dok je Askren već bio bez svijesti te je meč prekinut nakon pet sekundi, a komentatori nisu stigli niti spomenuti sponzore organizacije.

Nakon te borbe, Masvidal je osvojio "BMF" pojas protiv Natea Diaza, no onda je upisao četiri poraza zaredom i umirovio se, dok je Askren odradio još jednu borbu protiv Demiana Maie koju je izgubio, a onda je nastradao i u boksu protiv Jakea Paula.

Video nokauta koji je "Gamebreda" lansirao u orbitu, a Askrena u provaliju pogledajte na dnu članka.

Linker
02. svibanj 2024 08:23