UFC

Jorge Masvidal protiv Gilberta Burnsa na UFC 287 eventu!

 Jorge Masvidal 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘BMF‘ dobio protivnika za nastavak karijere

Velika UFC-ova zvijezda Jorge Masvidal vraća se nakon nešto više od godinu dana pauze na UFC 287 eventu koji će se održati 8. travnja (4.mjesec). Da Masvidal nikada nije birao protivnike govori i činjenica da je za povratak dobio vrlo teškog protivnika koji se za razliku od Masvidala uspio vratiti pobjedom nakon posljednjeg poraza, Gilberta Burnsa.

Masvidal se posljednji put borio u ožujku (3.mjesec) prošle godine, a protivnik mu je bio Colby Covington. Taj meč je izgubio, kao i dva meča prije toga za pojas protiv Kamaru Usmana.

Gilbert Burns se na pobjedničke staze vratio prošlog vikenda protiv Neila Magnyja trokut gušenjem već u prvoj rundi. Prije toga poražen je u jednom od najboljih mečeva 2022. godine protiv Khamzata Chimaeva. Burns se također kao i Masvidal borio protiv Kamaru Usmana za pojas, no sjajni Nigerijac ga je nokautirao u trećoj rundi.

Dvojac će se boriti u sunaslovnoj borbi večeri, dok će glavnu borbu večeri predvoditi sudionici velikog revanša, Israel Adesanya i Alex Pereira. Iako su postojale špekulacije o tome kako će se prvak srednje kategorije boriti protiv Jamahala Hilla u poluteškoj kako bi osvetio poraz svojeg prijatelja Glovera Teixeire, taj scenarij ipak nećemo još gledati.

"Gamebred" i dalje čeka sudski epilog zbog napada na Covingtona prošle godine u Miamiju. Suočava se s optužbom za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i ukoliko ga sud proglasi krivim mogao bi završiti iza rešetaka u trajanju do 15 godina.

Linker
20. travanj 2024 02:51