UFC

Još se traži protivnik Frankieju Edgaru, dvojica top boraca kažu da ih je odbio

Frankie Edgar
 screenshot/YouTube
UFC i dalje traži zamjenskog protivnika za Frankieja Edgara, nakon što je borbu otkazao Pedro Munhoz

Frankie Edgar trebao je svoj debi u bantam kategoriji upisati na UFC on ESPN 13 priredbi, koja se održava u četvrtak 16. srpnja na Fight Islandu. Sve je bilo po planu dok se nije trebalo krenuti na put, kad je COVID-19 test njegovog protivnika, Pedra Munhoza, dao pozitivan rezultat. Edgar je ostao bez protivnika, ali UFC je odmah otkrio kako i dalje imaju namjeru pronaći zamjenu te da Frankie ostaje na programu.

To se dogodilo prije tri dana te novi protivnik još uvijek nije otkriven. Neki borci odmah su se ponudili sami, a sad je postalo poznato i kako su neki službeno dobili ponudu UFC-a. Jedan od njih je Ricky Simon, koji je trenutno na Fight Islandu kao dio tima Paige VanZant. On je nedavno savladao Raya Borga te je ostao u dobroj formi i bio je spreman produžiti svoj boravak na otoku za tu borbu. No, u Shmozone podcastu je otkrio kako "Answer" nije smatrao da je Ricky dobar odgovor na njegov problem.

"Moj menadžer se javio i ponudio je da ja uskočim. U dobroj sam formi, treniram i težina mi je dobra. Bila je to jako dobra prilika. Ne znam što se točno dogodilo, osim da je Frankie rekao ne na nekoliko imena, a moje je bilo među njima", otkrio je Simon.

Aljamain Sterling također je otkrio kako mu je propao put u Abu Dhabi, no on sigurno nije bio kandidat. Pretpostavlja se kako je Edgar odbio nekog od njegovih timskih kolega kojima bi Sterling bio u kutu, najvjerojatnije Meraba Dvalishvilija. No, zato se javio čovjek kojeg je Frankie izravno odbio, a to je Jimmie Rivera, donedavno jedan od glavnih kandidata za napad na titulu.

"Čuo sam da je Frankie ostao bez protivnika, odnosno da je Pedro otkazao i odmah sam se ponudio. Na moju nesreću, Frankie me je odbio", rekao je Rivera u Low Kick podcastu. On je nedugo nakon toga prihvatio borbu protiv Codyja Stammana.

Vremena nije ostalo puno i ako se Frankie želi boriti morat će uskoro nekoga prihvatiti. Srećom po njega, borbu protiv njega bi rijetko tko odbio tako da će izbora još vjerojatno imati.

Linker
25. travanj 2024 09:26