UFC

Dricus Du Plessis novi je prvak srednje kategorije! Svladao je Seana Stricklanda nakon teške bitke

Dricus Du Plessis

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Gledali smo uistinu zanimljivu i neizvjesnu borbu, a sve je bilo u rukama sudaca

Glavna borba večeri UFC-a 297 donijela nam je okršaj za pojas srednje kategorije. Bila je to ujedno i prva obrana titule Seana Stricklanda, a lovac je ovaj put bio bivši protivnik Roberta Soldića, Dricus Du Plessis. Malo je reći da je publika bila na strani Stricklanda te smo mogli čuti erupciju oduševljenja prilikom najave.

Odmah na početku zauzeli su centar oktogona i krenuli s uvodnim ispitivanjem snaga. Prvak je bio taj koji je bacao više udaraca, pogotovo prednjih direkata, ali "Stillknocks" je odgovorio s nekoliko "kickova". Minutu i pol prije kraja, Du Plessis se zaletio u rušenje te je i uspio u tome, no vidjeli smo brzo ustajanje. Uputio je južnoafrički borac dobar "high kick", a zatim su krajem runde ušli u kraću razmjenu, no vrijeme je isteklo te nije bilo većih uzbuđenja.

Početkom druge runde Du Plessis je uputio dobru kombinaciju krošea, a nedugo zatim i "spinning backfist" iz kontre. Bilo je podosta tvrdih udaraca i s jedne i s druge strane, a svaki pokušaj ofenzive bio je neutraliziran te nije bilo prevrelih uzbuđenja. Prvak je bio taj koji je puno više pogađao te imao kontrolu, ali izazivač je uspio upisati treće rušenje u meču minutu prije kraja. Nažalost po njega, vrlo brzo su završili na nogama gdje su dočekali kraj runde.

Nije se moglo ne primijetiti da se lijevo oko bivšeg KSW-ovog prvaka gotovo u potpunosti zatvorilo, no to ga nije spriječilo da ide prema naprijed i nastavi bacati "high kickove". Konstantno je išao prema Stricklandu, ali ga baš i nije uspio pogađati kako bi htio, što i nije čudilo poznavajući prvaka i sposobnost eskivaže. Kružni udarci bili su forte izazivača, dok je Amerikanac ponajviše gađao prednje direkte. Bila je ovo podosta izjednačena runda, a došli smo i do onih šampionskih.

Vatreno je krenulo s dobrom kombinacijom udaraca i "high kicka" južnoafričkog borca koji je pokušao i rušiti, ali nije uspio. Zatim je krenula kanonada na nogama te je bila vidljiva šteta na licu prvaka. "Stillknocks" se osjećao puno bolje te je upisao još jedno rušenje, ali i tu se prvak brzo ustao. Puno štete je nanosio DDP i namirisao je krv te konstantno išao naprijed. Ovo je definitivno bila runda koja je išla na stranu izazivača koji je izgledao sve bolje kako je meč odmicao te smo jedva čekali zadnju rundu.

Dojam je bio takav da je Du Plessis u prednosti, ali borba je bila takva da kao da nitko nije niti milimetar ispred te su oba borca išla jako u zadnjoj dionici. Vidjela se iscrpljenost kod oba borca te su zadnji atomi snage odlučivali. Du Plessis je polovicom runde pokušao rušiti, ali bezuspješno. Počeo je Strickland opet bacati direkte koji su mu donijeli "poene" u ovoj rundi. Publika je bila na nogama kad smo ušli u posljednju minutu meča te smo vidjeli nekoliko kraćih razmjena, a Strickland je taj koji je bio bolji. Sijevalo je na sve strane, ali nitko nije pao i došao je kraj!

Gledali smo uistinu zanimljivu i neizvjesnu borbu, a sve je bilo u rukama sudaca. Dovoljno je bilo vidjeti štetu na licima oba borca da biste znali o kakvom je srazu riječ. I jedan i drugi bili su uvjereni u pobjedu...

Na kraju je Du Plessis slavio podijeljenom odlukom sudaca i postao prvak! Južnoafrička Republika imala je razloga za slavlje, njihov pulen napravio je dovoljno da bi se okitio UFC-ovim zlatom, a sada se Soldić može pohvaliti da ima pobjedu protiv prvaka UFC-a.

Što se tiče ostatka večeri, nismo se pretjerano usrećili sa zanimljivim mečevima. Raquel Pennington postala je nova prvakinja bantam kategorije pobjedom jednoglasnom odlukom sudaca protiv Mayre Bueno Silve, Neil Magny se vratio iz ponora protiv Mike Malotta, a nove pobjede upisali su Movsar Evloev i Chris Curtis. O preliminarnom dijelu možete čitati OVDJE.

Rezultate cijele priredbe možete pogledati u okviru na dnu članka.

UFC 297 - rezultati

Dricus Du Plessis def. Sean Strickland via podijeljena odluka sudaca (48-47 x2, 47-48)

Raquel Pennington def. Mayra Bueno Silva via jednoglasna odluka sudaca (49-46 x2, 49-45) IZVJEŠTAJ

Neil Magny def. Mike Malott via TKO – R3, 4:45 IZVJEŠTAJ

Chris Curtis def. Marc-Andre Barriault via podijeljena odluka sudaca (30-27 x2, 28–29) IZVJEŠTAJ

Movsar Evloev def. Arnold Allen via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3) IZVJEŠTAJ

Garrett Armfield def. Brad Katona via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Sean Woodson def. Charles Jourdain via podijeljena odluka sudaca (29-28 x2, 28-29)

Ramon Taveras def. Serhiy Sidey via podijeljena odluka sudaca (29-28 x2, 28-29)

Gillian Robertson def. Polyana Viana via TKO – R2, 3:12

Sam Patterson def. Yohan Lainesse via prisiljavanje na predaju (rear-naked choke) – R1, 2:03

Jasmine Jasudavicius def. Priscila Cachoeira via prisiljavanje na predaju (Anaconda choke) – R3, 4:21

Jimmy Flick def. Malcolm Gordon via prisiljavanje na predaju (arm triangle) – R2, 1:17

Linker
13. travanj 2024 11:46