UFC

Jose Aldo obratio se fanovima nakon poraza, a Merab Dvalishvili tvrdi da se Aldo umirovljuje

Jose Aldo

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
LegendarnI brazilski borac odlučio se zahvaliti na podršci

Veliko razočaranje za Josea Alda jeste poraz koji je pretrpio od Meraba Dvalishvilija proteklog vikenda na UFC 278 eventu. Legendarni brazilski borac bio je u nizu od tri uzastopne pobjede i držao je treće mjesto u poretku izazivača bantam kategorije uoči ovog meča.

Pobjeda nad Merabom vjerojatno bi ga odvela do novog napada na titulu, a 35-godišnji Aldom tom titulom zacementirao bi se kao jedan od uistinu najvećih. Da ne bude zabune, Aldo je već sada među velikanima ovog sporta, ali ostavština bi bila još veća ako bi postao prvakom dvaju različitih težinskih kategorija.

Nažalost po Brazilca, Merab Dvalishvili slavio je u jednoj teškoj i iscrpljujućoj borbi. Poznato je kako je Gruzijac sjajan hrvač i nemilosrdno vrši konstantan pritisak na protivnika. Aldo je uspješno obranio čak 16 pokušaja rušenja i Merab ga nije uspio niti jednom srušiti. To je samo još jedna od bezbroj potvrda Aldove besprijekorne obrane rušenja, ali suci su ipak u konačnici vidjeli Meraba kao boljeg.

Time su snovi o osvajanju titule barem zasad ugašeni, a nekako je teško očekivati da će Aldo u svojim godinama uspjeti u konačnici doći do novog ‘‘title shota‘‘. UFC-ova bantam kategorija uz laku kategoriju trenutno je najkvalitetnija i najkompetentnija kategorija, a potencijalnih izazivača je mnogo.

T.J. Dillashaw sljedeći je na redu, a 22. listopada (deseti mjesec) pokušat će preoteti pojas Aljamainu Sterlingu. Tu je sveprisutni Petr Yan, a Marlon Vera također ima sve jače argumente napasti pojas. Merab Dvalishvili još je jedno ime među izazivačima, a Cory Sandhagen, kao i nadolazeći izazivači poput Songa Yadonga, Rickyja Simona i Seana O‘Malleyja također pucaju na visoko. Dakle, gužva je ogromna, ali tko zna, možda Jose Aldo skupi snage za još jedan pohod na titulu.

Njegova karijera je nevjerojatna bez obzira došao on do titule ili ne i Brazilac zaslužuje ništa osim poštovanja od strane svih ljubitelja borilačkih sportova. Ostaje nada da ćemo ga makar još jednom gledati unutar kaveza, a Jose je putem svog Instagram profila podijelio motivirajuće obraćanje svojim fanovima.

‘‘Mi smo priča koju pišemo. Pobrinite se za svaki detalj vašeg puta, za svaki korak i krivinu, za svaku poteškoću i uspjeh. On (Bog) bolje planira od vas. Možda ponekad sumnjate u Njega, ali On će uvijek vjerovati u vas. On vas je doveo na ovaj svijet da zasjate i budete bolji svakog dana, da se smiješite i izmamite osmijeh na lice ljudima oko vas. Ono zbog čega vaše srce lupa je ono što je bitno. Nemojte prihvatiti ništa manje sjajan život od onakvog kakav zaslužujete. Hvala svima na pažnji koju dobivam tijekom svog putovanja, ovo je neprocjenjivo.‘‘ napisao je Aldo, a obraćenje je završio citatom koji se ponekad pripisuje Ernestu Hemingwayju.

‘‘Tko će biti u rovovima na vašoj strani?

-Zar je bitno?

- Više od samog rata?‘‘

Što se tiče Aldova nastavka karijere, prema navodima Meraba Dvalishvilija, Brazilac će se vrlo vjerojatno povući. Merab je večeras gostovao u MMA Houru i otkrio je što mu je Aldo rekao nakon završetka meča.

‘‘Rekao mi je ‘Ovo je bio moj zadnji pohod na titulu‘, a zatim je rekao: ‘Mislim da sam gotov‘‘‘. otkrio je Merab.

Nema sumnje da će se i sam Aldo uskoro oglasiti. To što je rekao Merabu izrečeno je ‘‘vruće glave‘‘ i možda se Brazilac ipak predomisli.

Linker
26. travanj 2024 22:33