UFC

Josh Emmett zadovoljan je privremenom titulom: ‘U redu je, ali želim Volkanovskog‘

Josh Emmett 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Emmett i Rodriguez borit će se za privremenu titulu u perolakoj kategoriji

Josh Emmett i Yair Rodriguez će se na UFC 284 eventu u Perthu boriti za pojas privremenog prvaka u perolakoj kategoriji, a na istoj priredbi će prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski napasti titulu u lakoj kategoriji koju je nedavno osvojio Islam Makhachev.

No, UFC ne namjerava usporavati perolaku kategoriju zbog prvakovog odlaska u kategoriju iznad nego su organizirali borbu za privremenog prvaka. Ukoliko Volkanovski i osvoji pojas u lakoj pitanje je hoće li ga htjeti braniti ili će se vratiti u svoju matičnu kategoriju, ali o tome će se razmišljati kasnije.

Josh Emmett je u odličnom nizu od pet pobjeda, a u trenutno posljednjem meču svladao je Calvina Kattara podijeljenom sudačkom odlukom. Posljednji put je poražen 2018. godine kada ga je nokautirao sad već bivši UFC borac Jeremy Stephens, ali zaredao je Emmett nakon toga pet pobjeda koje su ga dovele do napada na privremeni pojas. No, Emmett želi i onaj ‘‘pravi‘‘.

‘‘Znao sam za ovo već neko vrijeme, mislim da su samo čekali da završi priredba u Abu Dhabiju i rezultat Islama i Charlesa. Dana je jednom rekao da će se Volkanovski boriti protiv bilo koga od njih dvojice, tako da je bila mogućnost za privremeni pojas. Znao sam da će biti, samo ne kad‘‘, rekao je Emmett za MMA Junkie.

‘‘Po mom mišljenju postoji samo jedna titula i nju drži Volkanovski, on ima titulu ali imam osjećaj da nakon još jedne velike pobjede ću biti sljedeći na redu za napad na titulu‘‘, zaključio je.

UFC 284 održava se u drugom mjesecu u Australiji, a predvodit će ga Makhachev i Volkanovski.

Linker
24. travanj 2024 14:31